Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου θα γίνει το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και την επόμενη μέρα, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, θα ακολουθήσει το τρισάγιο στο Τατόι.

Η οικογένεια του τέως βασιλιά έστειλε ανακοίνωση στα μέσα ενημέρωσης, όπου γνωστοποίησε ότι δεν θα επιτραπεί η είσοδος στον ιερό ναό σε κανένα ΜΜΕ.

«Σχετικά με την επικείμενη Επιμνημόσυνη Δέηση των 40 ημερών του Βασιλέως Κωνσταντίνου που θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 11:00 π.μ., παρακαλούμε όπως σημειώσετε: Θα υπάρχει προκαθορισμένος χώρος στον προαύλιο χώρο της Μητρόπολης για τους εκπροσώπους του Τύπου, οι οποίοι θα μπορούν να προσέρχονται με την επίδειξη της δημοσιογραφικής τους ταυτότητας ή ταυτοτήτων ΕΦΕ και Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου. Εσωτερικά στο Ναό δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε κανέναν εκπρόσωπο του Τύπου», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το «παρών» θα δώσουν περίπου 250 άτομα, ενώ αυτή τη φορά θα είναι και αρκετοί προσκεκλημένοι από την Ελλάδα που δεν κατάφεραν να παραβρεθούν στην κηδεία. Όταν ολοκληρωθεί το μνημόσυνο, περίπου στις 12 το μεσημέρι, θα ακολουθήσει καφές στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Οι πληροφορίες αναφέρουν ακόμα ότι θα ακολουθήσει δείπνο στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία». Θα ακολουθηθεί το ίδιο πρωτόκολλο με την κηδεία. Θα υπάρξουν μέτρα ασφαλείας από την αστυνομία γύρω από τη Μητρόπολη και τους γύρω δρόμους. Την Κυριακή, σύμφωνα με τους αστυνομικούς και τους φύλακες που βρίσκονται στο σημείο, θα γίνει τρισάγιο στον τάφο του τέως στο Τατόι σε κλειστό οικογενειακό κύκλο.

Στο μεταξύ, η κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα» βρέθηκε στον τάφο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Όπως μετέφερε ο ρεπόρτερ της εκπομπής, οι εργασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και τρεις ημέρες, καθώς, λόγω του κακού καιρού και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, δεν ήταν μέχρι πρότινος εφικτό. Έχουν φτιάξει τα καλούπια για να τοποθετηθούν τα μάρμαρα με την επιγραφή και ο τάφος του τέως βασιλιά έχει καλυφθεί με νάιλον για να σταθεί το τσιμέντο καλύτερα.

Στο σημείο υπάρχει ακόμα το στεφάνι της Άννας Μαρίας καθώς και μία λάμπα με παραφινέλαιο που λειτουργεί ως καντήλι. Στο σημείο υπάρχουν ακόμα μπετονιέρες και άλλα υλικά για τις εργασίες, που σκοπός είναι να ολοκληρωθούν μέχρι την Κυριακή.

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος πέθανε σε ηλικία 83 ετών, στις 10 Ιανουαρίου. Τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και νόσησε και από κορωνοϊό, κάτι που επιδείνωσε σημαντικά την κατάσταση της υγείας του.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 15/2