Ως μυθεύματα χαρακτηρίζει άνδρας ο οποίος ισχυρίζεται πως είναι ο πρώην ιδιοκτήτης του περίφημου γηροκομείου «Ζαΐμη» στον Κορυδαλλό τα όσα έχουν κατατεθεί στη δημοσιότητα από διάφορες μαρτυρίες.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο, γιατρό στο επάγγελμα, ο οποίος φέρεται να πούλησε τη συγκεκριμένη μονάδα ευγηρίας το 2021 σε έναν βιοτέχνη. Ο γιατρός παρέμεινε στο δυναμικό της δομής, ως παθολόγος ιατρός της μονάδας. Ο συγκεκριμένος διέψευσε όλα όσα αναφέρθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες, συμπεριλαμβανομένων των γλαφυρών περιγραφών που ήθελαν τον ίδιο και το γιο του να χρησιμοποιούν γάντια του μποξ και να χτυπούν τους ηλικιωμένους.

Παρ’ όλα αυτά, οι καταγγελίες για την κατάσταση που επικρατούσε στο γηροκομείο συνεχίζονται με τους συγγενείς των τροφίμων, ζώντων και νεκρών, να κάνουν έκκληση για την παρέμβαση του αρμόδιου εισαγγελέα. Ήδη οι Αρχές έχουν κινήσει διαδικασίες για τη σφράγιση της δομής.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι πρώτες επικοινωνίες με συγγενείς των 41 τροφίμων έχουν ήδη γίνει προκειμένου να παραλάβουν τους δικούς τους ανθρώπους μέσα στις επόμενες μέρες. Σε περίπτωση που για κάποιον λόγο οι συγγενείς δεν μπορούν να παραλάβουν τους ηλικιωμένους, τότε θα μεταφερθούν σε άλλες ανάλογες δομές της Αττικής. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται να μεταβεί στο γηροκομείο προκειμένου να υποβάλει σε τεστ κορωνοϊού όλους τους ηλικιωμένους.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως τέσσερις τρόφιμοι έχουν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομεία, καθώς οι τρεις από αυτούς έχουν εμφανίσει ψώρα και ο τέταρτος είναι τραυματισμένος.

Την ίδια στιγμή, κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησε αιφνιδιαστικό έλεγχο, αναγκαζόμενο να σπάσει το λουκέτο στην είσοδο του γηροκομείου. Η εξήγηση που φέρεται να έδωσαν οι υπεύθυνοι για τις… αμπάρες αναφέρεται στην τάση των ηλικιωμένων να προσπαθούν να δραπετεύσουν από το γηροκομείο. Παράλληλα, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε μαρτυρία συγγενούς μίας ηλικιωμένης που είχε την ατυχία να παραμείνει στο γηροκομείο «Ζαΐμη». Όπως ανέφερε η εγγονή της, η 91χρονη περιέγραψε στους συγγενείς της πως κάποια στιγμή την πλησίασε ένας άντρας και τη ρώτησε «εμένα με ξέρεις;». Βεβαίως, η ηλικιωμένη δεν γνώριζε κι εκείνος αφού την έδεσε στο κρεβάτι, της είπε: «Ζήσεις-πεθάνεις, εδώ θα μείνεις»! Ευτυχώς για την ηλικιωμένη, έστω και μετά από δύο εβδομάδες τη μετέφεραν σε άλλο οίκο φροντίδας.

Σημειώνεται πως έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για τέλεση κακουργημάτων για υποθέσεις που φτάνουν ακόμη και στο 2016.

Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 15/2