Η είδηση της αυτοκτονίας του γιου της γνωστής τηλεμαγείρισσας Μαίρης Παναγάκου έχει προκαλέσει θλίψη αλλά και σοκ στην τοπική κοινωνία του Κότρωνα της Μάνης.

Σήμερα η κηδεία

Σήμερα, Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του γιου της στη Σπάρτη. Η τελευταία πράξη του δράματος, σύμφωνα με το lakonikos.gr, θα παιχθεί στις 4:00 μ.μ. στο Β΄ Κοιμητήριο Σπάρτης, όπου θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία και θα γίνει η ταφή του Αντώνη Παναγάκου. Συγγενείς, φίλοι και γνωστοί του εκλιπόντος θα πουν το τελευταίο «αντίο» σε κλίμα βαθιάς οδύνης και πένθους.

«Δεχόταν μπούλινγκ»

Η μητέρα του, γνωστή τηλεμαγείρισσα, Μαίρη Παναγάκου, με την οποία ο Αντώνης διατηρούσε επιχείρηση εστίασης και καταλυμάτων στον Κότρωνα, είναι το τραγικό πρόσωπο αυτού του δράματος. Προσπαθώντας να συνέλθει από το κακό που χτύπησε την οικογένειά της, από την πρώτη στιγμή έκανε λόγο για κλίκα ατόμων που με τις συμπεριφορές τους εξώθησαν τον αδικοχαμένο γιο της στην απονενοημένη πράξη.

Το πρωί της Τρίτης η Μαίρη Παναγάκου μίλησε τηλεφωνικά στην εκπομπή «Πρωινό», όπου ανέφερε: «Καλό ταξίδι. Εγώ μεθαύριο θα τον παντρέψω, γιατί δεν είχε προλάβει να παντρευτεί. Με την κοπέλα που αγαπούσε θα τον παντρέψω. Εκείνο όμως που θέλω - γιατί ο Αντώνης “έφυγε”, ήταν ένα άξιο παιδί, ένας έντιμος, αξιοπρεπής άνθρωπος, με ένα τεράστιο φιλανθρωπικό έργο, με ένα τεράστιο έργο στην Εκκλησία. Εκείνο που θέλω να πω είναι ότι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι ένα δικαστήριο που έγινε την Πέμπτη […] Έγινε ένα δικαστήριο την Πέμπτη, γιατί τον είχαν κατηγορήσει ότι έκλεβε ρεύμα από το διπλανό εκκλησάκι. Εκείνος όταν έγινε η πυρκαγιά του ’17 -εγώ είχα δωρίσει γεννήτριες- είχε περάσει το καλώδιο για να έχει η εκκλησία φως εκείνες τις 6 ημέρες που δεν υπήρχε ρεύμα», δήλωσε η Μαίρη Παναγάκου και πρόσθεσε: «Για μένα ο γιος μου ζει και θα ζει μέσα στην καρδιά μου και μέσα από τους φίλους […] Ήταν αξιοπρεπής, έντιμος ο Αντώνης-Αλέξανδρος Παναγάκος, σπούδασε στο εξωτερικό, με τρεις γλώσσες. Ένα παιδί ευαίσθητο, αξιοπρεπές, όμορφος, ένας άρχοντας».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της, αλλά και σε άλλες τηλεοπτικές εκπομπές όπου μίλησε η ίδια, έκανε λόγο για αισχρό μπούλινγκ που δεχόταν ο γιος της, για πιέσεις και παρενοχλήσεις από κλίκα ανθρώπων της περιοχής, οι οποίοι ήθελαν να μειώσουν το έργο και την προσωπικότητά του.

Τέλος, συγκλονιστικά είναι και τα όσα ανέφερε η κ. Παναγάκου για τις τελευταίες στιγμές του μοναχογιού της: «Πήρε τηλέφωνο έναν φίλο του και του είπε "αντίο". Άκουσε τον πυροβολισμό. Εγώ ήμουν στο Γύθειο. Δεν πρόλαβα… Τους είπα στο νοσοκομείο να δωρίσουν τα όργανά του για να ξέρω ότι υπάρχει. Δεν πρόλαβαν».