Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου θα γίνει το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και την επόμενη ημέρα, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, θα ακολουθήσει το τρισάγιο στο Τατόι.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το «παρών» θα δώσουν περίπου 250 άτομα, ενώ αυτήν τη φορά θα είναι και αρκετοί προσκεκλημένοι από την Ελλάδα που δεν κατάφεραν να παρίστανται στην κηδεία. Δεν θα πραγματοποιηθεί γεύμα, αλλά ένα ευχαριστήριο καφέ, πιθανότατα στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία».

Ποια είναι, όμως, η κατάσταση στον τάφο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στα βασιλικά ανάκτορα; Η κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα» βρέθηκε στον τάφο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Όπως μετέφερε ο ρεπόρτερ της εκπομπής, οι εργασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και τρεις ημέρες, καθώς, λόγω του κακού καιρού και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, δεν ήταν μέχρι πρότινος εφικτό. Έχουν φτιάξει τα καλούπια για να τοποθετηθούν τα μάρμαρα με την επιγραφή και ο τάφος του τέως βασιλιά έχει καλυφθεί με νάιλον για να σταθεί το τσιμέντο καλύτερα.

Στο σημείο υπάρχει ακόμα το στεφάνι της Άννας Μαρίας, καθώς και μία λάμπα με παραφινέλαιο που λειτουργεί ως καντήλι. Στο σημείο υπάρχουν ακόμη μπετονιέρες και άλλα υλικά για τις εργασίες, που σκοπός είναι να ολοκληρωθούν μέχρι την Κυριακή.

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος πέθανε σε ηλικία 83 ετών, στις 10 Ιανουαρίου. Τους τελευταίους μήνες αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας και εσχάτως νόσησε και από κορονοϊό, κάτι που επιδείνωσε σημαντικά την κατάστασή του.

Ποια είναι η κατάσταση στον τάφο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου