Στο φως ήρθε η τρίτη κατά σειρά διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, το περιεχόμενο της οποίας θα γίνει γνωστό τις επόμενες ημέρες, όταν ο νομικός παραστάτης της Βίκυς Σταμάτη θα λάβει αντίγραφο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα έγγραφο 25 σελίδων, στο οποίο αποτυπώνονται οι τελευταίες σκέψεις του αποθανόντος υπουργού του ΠΑΣΟΚ, ενώ η ίδια πηγή αναφέρει ότι το έγγραφο συνοδεύεται από οπτικοακουστικό υλικό, επιστολές που είχε ανταλλάξει ο εκλιπών, αλλά και καταγγελίες για οικονομικά αδικήματα.

Καυτό υλικό

«Έχει αρκετά θέματα που θα επηρεάσουν και θα προκαλέσουν μεγάλες συζητήσεις. Θα ακολουθήσει πολιτικός πάταγος», ανέφερε στην τηλεοπτική εκπομπή «Mega καλημέρα» ο δικηγόρος Νίκος Αλεξανδρής. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο, που είχε ανοίξει η δεύτερη διαθήκη, ο πρώην υπουργός αναφερόταν -μεταξύ άλλων- σε αυτούς που θεωρούσε ότι τον αδίκησαν και του φόρτωσαν περισσότερα απ' όσα του αναλογούσαν, προαναγγέλλοντας αποκαλύψεις στην τρίτη διαθήκη του. Ο δικηγόρος Νίκος Αλεξανδρής σε παλαιότερη τηλεοπτική συνέντευξή του είχε κάνει λόγο για την τελευταία διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, που περιέχει αναφορές σε συγκεκριμένα πρόσωπα και κυρίως σε συγκεκριμένες ενέργειες που έχουν γίνει. «Το λέω αυτό γιατί, παράλληλα με τη διαθήκη, μου έχει παραχωρηθεί και ένα ιστορικό ηχητικών και οπτικών μηνυμάτων, συζητήσεων και στιγμιοτύπων, τα οποία μου έχουν παραδοθεί μαζί με συγκεκριμένες επιστολές, με ρητή εντολή ότι εάν και εφόσον αμφισβητηθούν αυτά που γράφονται στη διαθήκη, να τα δημοσιοποιήσω με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία. Ο εκλιπών υποστήριζε σθεναρά ότι ο ίδιος φορτώθηκε αμαρτίες τρίτων προσώπων, οι οποίοι προέρχονται από πολλούς κύκλους και όχι μόνο της πολιτικής.
akis
 

Έκλεψαν το αρχείο

Επίσης, το αρχείο του είχε γίνει στόχος κλοπής. Βγήκε από τη φυλακή και σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό κατάφερε να ανακτήσει το αρχείο αυτό. Μέσα εκεί είναι οι αποδείξεις όσων υποστήριζε και θα αλλάξει ένα μεγάλο κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας», σημείωσε ο δικηγόρος. Ο ίδιος είχε εκτιμήσει ότι στην τρίτη διαθήκη υπάρχουν αναφορές σε ονόματα. «Έχω την εντύπωση ότι υπάρχουν ονόματα. Σίγουρα υπάρχουν τα ονόματα στις επιστολές που μου έχουν παραδοθεί. Υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό. Έχω δει ένα απόσπασμα, ό,τι είναι σφραγισμένο δεν μπορώ να το δω, δεν μου επιτρέπεται, ξέρω όμως περίπου τι αφορά. Με βάση τις πληροφορίες και το υλικό που έχουμε, μπορώ να πω ότι τα ονόματα δεν είναι μόνο από τον χώρο της πολιτικής», επανέλαβε ο κ. Αλεξανδρής.

Πηγή: Εφημερίδα Απογευματινή