Ο χρόνος κυλά αντίστροφα για την απόφαση των αρμόδιων δικαστικών λειτουργών που θα εγκρίνουν ή θα απορρίψουν το αίτημα της πλευράς του 17χρονου των Πετραλώνων, ο οποίος φέρεται πως έπεσε θύμα κακοποίησης από τον πατέρα του, τον θείο του, αλλά και διάφορους φίλους και γνωστούς του πρώτου.

Θυμίζουμε πως τόσο ο νεαρός όσο και ο συγγραφέας Χρίστος Κρεμνιώτης είχαν καταθέσει πως στη δική τους υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και ο 35χρονος Πολωνός που είχε σκοτώσει και «τσιμεντώσει» τον 7χρονο Ανδρέα σε ταράτσα στην Κυψέλη.

Η πλευρά του 17χρονου ζητεί να καταθέσει η μητέρα του αδικοχαμένου παιδιού, η οποία καταδικάστηκε πρόσφατα σε ισόβια κάθειρξη. Ο συνήγορος της μητέρας, Θανάσης Κονδύλης, κατόπιν συνεννοήσεως με τη φυλακισμένη εντολέα του, σημείωσε πως εκείνη δεν είχε γνώση για εμπλοκή του 35χρονου συντρόφου της, ο οποίος πριν από λίγους μήνες αυτοκτόνησε στις φυλακές, σε βιασμούς.

«Εάν είχε την παραμικρή έστω υποψία, θα είχε απομακρυνθεί το συντομότερο από κοντά του. Η τυχόν απόδειξη της εμπλοκής του στις εν λόγω εγκληματικές πράξεις καταδεικνύει έτι περαιτέρω τον βαθμό της επικινδυνότητας της συμπεριφοράς του, η οποία δυστυχώς οδήγησε και στην απώλεια του γιου της εντολέως μου», είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Star ο δικηγόρος.

Ταυτόχρονα, στάση αναμονής τηρούν όλες οι πλευρές ενόψει της έκδοσης βουλεύματος από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Οι δικαστές εξετάζουν το ενδεχόμενο να παραπέμψουν την υπόθεση σε δίκη, κινώντας έτσι όλους τους μηχανισμούς ώστε να προχωρήσουμε στην αποδεικτική διαδικασία που θα κρίνει αν ο 17χρονος όντως έπεσε θύμα βιασμών, όπως και η μεγαλύτερη αδελφή του. Τα δύο παιδιά προχώρησαν σε νέες καταθέσεις στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων. Ο 17χρονος παρουσιάστηκε πριν από μία εβδομάδα, ενώ χθες κατέθεσε η αδελφή του. Ταυτόχρονα οι γονείς τους αρνούνται τα όσα καταγγέλλονται. Για την υπόθεση έχει ασκηθεί ήδη ποινική δίωξη κατά του πατέρα και άλλων 9 ατόμων.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time στις 9/02/2023