Η κακοκαιρία Μπάρμπαρα που σάρωσε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας έχει βυθίσει στο χιόνι πολλές περιοχές ιδίως στη Μαγνησία, με τον Βόλο και το Πήλιο να αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.
Η χιονόπτωση, που συνοδεύτηκε χθες από αστραπές και κεραυνούς, ήταν πολύ έντονη, ενώ η πυκνότητα ήταν τόσο μεγάλη που «άσπρισαν» τα πάντα.

Στο Πήλιο η συνεχιζόμενη χιονόπτωση έφτασε το χιόνι σε πάνω από ένα μέτρο στα Χάνια, τη Ζαγορά, το Μούρεσι και σε όλα τα χωριά του Νοτίου Πηλίου. Τα αυτοκίνητα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες για να κινηθούν από τον Άνω Βόλο και πάνω προς Πορταριά, Μακρυνίτσα και Χάνια, όπου η θερμοκρασία είναι στους μείον 9 βαθμούς.

Στο παραλιακό Πήλιο, στην πλευρά του Παγασητικού και από την Αγριά ως την Αργαλαστή, το χιόνι έχει ξεπεράσει τους 20 πόντους, ενώ το δεύτερο κύμα της χιονόπτωσης είναι εντονότερο από το χθεσινό σε όλη την περιοχή του Νοτίου Πηλίου. Στον Βόλο το χιόνι έφτασε στη θάλασσα.

Όλη τη νύχτα χιόνιζε στη Θήβα, με το χιόνι να φτάνει το μισό μέτρο.

Το πυκνό χιόνι σε Εύβοια, Μαγνησία, Σποράδες και Θεσσαλία συνεχίζεται, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν πως η «Μπάρμπαρα» θα δίνει χιονοπτώσεις έως και την Πέμπτη. Στην Εύβοια μάχη με κάθε τρόπο να απαλλαγούν από τα χιόνια δίνουν οι κάτοικοι.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», έως αυτή την ώρα στην εθνική οδό πριν την Μαλακάσα, το χιόνι ήταν πυκνό. Σημειώνεται πως η εθνική οδός για τα βαρέα οχήματα πάνω από 3,5 τόνους είναι ανοιχτή.

Στη βόρεια και βορειοανατολική Αττική τα σχολεία θα είναι κλειστά σήμερα.

Οι δρόμοι που οδηγούν στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας είναι απροσπέλαστοι, καθώς αναμένεται η εμφάνιση των εκχιονιστικών, ενώ μετά τα χιόνια, σειρά θα έχει ο παγετός, με τους πολίτες να πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.