Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι Έλληνες διασώστες στην Τουρκία προκειμένου να απεγκλωβίσουν τους ανθρώπους που βρίσκονται θαμμένοι στα συντρίμμια μετά τον καταστροφικό σεισμό της Δευτέρας.

Οι σκηνές που εκτυλίσσονται στη γείτονα χώρα είναι δραματικές, ενώ η ελληνική ΕΜΑΚ συνεχίζει τις προσπάθειες διάσωσης στην Τουρκία, έχοντας μέχρι στιγμής καταφέρει να απεγκλωβίσει τέσσερα άτομα.

Ο Γιάννης Αρτοποιός, εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, τόνισε πως σε εξέλιξη βρίσκεται μία μεγάλη και δύσκολη επιχείρηση της ελληνικής αποστολής, η οποία θα προχωρήσει από ώρα σε ώρα και σε πέμπτη διάσωση εγκλωβισμένου.

Ο ίδιος περιέγραψε τις σκηνές, με την 21χρονη Αϊρίν να κρατά σφιχτά το χέρι του διασώστη, προσπαθώντας να βρει τις δυνάμεις για να αντέξει λίγο ακόμα, ενώ ο διασώστης προσπαθεί να της δώσει κουράγιο.

«Ο Έλληνας διασώστης της 1ης ΕΜΑΚ κρατά το χέρι της 21χρονης Αϊρίν κι εκείνη δεν τον αφήνει, πραγματικά έχει γαντζωθεί πάνω του. Ένα δοκάρι τής έχει φρακάρει το πόδι. Θα βγει ζωντανή, προσπαθούμε να απελευθερώσουμε το πόδι της. Πιστεύουμε πως θα είναι η πέμπτη επιτυχία της ελληνικής αποστολής», δήλωσε.

«Η Αϊρίν προσπαθεί με νοήματα να έχει μία επαφή με τον διασώστη μας. Έχει γαντζωθεί πάνω στο χέρι του και προσπαθεί να της δώσει το κουράγιο που χρειάζεται. Η γυναίκα αυτή είναι ταλαιπωρημένη. Της δίνουμε ψυχολογική υποστήριξη, υγρά, ό,τι χρειάζεται».

Οι διασώστες ελπίζουν πως ο απεγκλωβισμός της Αϊρίν θα πραγματοποιηθεί από ώρα σε ώρα.