Η Ελλάδα εκφράζει έμπρακτα την στήριξή της στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας, μετά την φονική τραγωδία που έπληξε τα νοτιοανατολικά της χώρας.

Συγκεκριμένα, έστειλε στο Ιντσιρλίκ της Τουρκίας ομάδα 21 πυροσβεστών από την 1η ΕΜΑΚ με δύο διασωστικούς σκύλους και ειδικό διασωστικό όχημα, οι οποίοι κατέφτασαν στην περιοχή λίγο μετά τις οχτώ το βράδυ της Δευτέρας (6/2).

Την ομάδα συνοδεύει ένας αξιωματικός-μηχανικός του href="https://www.parapolitika.gr/tag/pyrosbestiko-swma/">Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει, πέντε γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ καθώς και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Παράλληλα, ομάδα του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών του ΕΚΑΒ (ΕΤΙΚ-ΕΚΑΒ) αποτελούμενη από 3 διασώστες και 2 γιατρούς, οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι στην αντιμετώπιση απωλειών υγείας λόγω μαζικών ατυχημάτων και καταστροφών, θα συνδράμει επιχειρησιακά τη μονάδα της ΕΜΑΚ για την αποστολή διασωστικής βοήθειας προς τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας.

Η αποστολή αναχώρησε στις 17:07 με C-130 από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Σε μήνυμά του στο Twitter ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, έγραψε ότι η ελληνική αποστολή είναι έτοιμη για αναχώρηση για παροχή βοήθειας στους σεισμόπληκτους στην Τουρκία.

«Συνδράμουμε με κάθε τρόπο στις προσπάθειες αντιμετώπισης συνεπειών του καταστροφικού σεισμού με στόχο να σωθούν ζωές» συνεχίζει το μήνυμά του.