Οι πολίτες θα πρέπει να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, ακόμα και στον Νομό Αττικής, σύμφωνα με τις τελευταίες μετεωρολογικές προβλέψεις.

Ρεπορτάζ του Mega επισημαίνει ότι τις επόμενες ώρες αναμένεται ένα τρίτο και τελευταίο κύμα της κακοκαιρίας το οποίο θα πλήξει την Αττική. Οι χιονοπτώσεις από αργά το απόγευμα και κυρίως το βράδυ θα είναι κατά διαστήματα πυκνές, θα σημειώνονται σε χαμηλά υψόμετρα, όμως θα είναι μικρότερης έντασης και έκτασης από το δεύτερο κύμα που εκδηλώθηκε το πρωί.

Το τρίτο κύμα της κακοκαιρίας θα πλήξει κυρίως τη βόρεια και ανατολική Αττική. Σε περιοχές όπως η Μαλακάσα, το Καπανδρίτι, ο Άγιος Στέφανος και το Κρυονέρι το φαινόμενο της χιονόπτωσης μέχρι το βράδυ θα ενταθεί.

Τμήματα και της ανατολικής Αττικής θα δέχονται από αργά το βράδυ χιονοπτώσεις. Σε περιοχές όπως η Παιανία, η Παλλήνη, τα Σπάτα και τα Γλυκά Νερά θα χτυπήσει αυτό το τρίτο κύμα.

Δείτε βίντεο με το σχετικό ρεπορτάζ του Mega

Πολικές θερμοκρασίες

Οι θερμοκρασίες όσο νυχτώνει στην Αττική θα είναι πολικές.

Χρειάζεται να δείξουμε μεγάλη προσοχή στον παγετό τις επόμενες ώρες, καθώς το κρύο θα παραμείνει και ο παγετός θα είναι ισχυρός, σύμφωνα με το Mega. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από -2 έως 2 στα βόρεια του νομού και από 0 έως 5 στο κέντρο της Αθήνας.

Στο επίκεντρο των ισχυρών καιρικών φαινομένων τις επόμενες ώρες θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται η Εύβοια και η Βοιωτία.

Φαίνεται ότι οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην Εύβοια και τη Βοιωτία. Θα είναι κατά διαστήματα πυκνές ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα, αλλά θα έχουν την τάση την Τρίτη και την Τετάρτη να εξασθενούν.

Η κακοκαιρία δεν άφησε ανεπηρέαστη ούτε την Κρήτη, με το χιόνι μέσα στα χωριά του Λασιθίου να έχει φτάσει τους 20 πόντους.

Με τους μετεωρολόγους να τονίζουν πως τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας, οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι και την Τετάρτη.