Μετά τον θάνατο του μωρού 5,5 μηνών στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου στην Πάτρα, οι γονείς του έδειξαν το υπερβατικό της ανθρώπινης ύπαρξης επί του πρακτέου, αφού αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά του.

Αναφέρεται από Μέσα της Αχαΐας πως ομάδα Ούγγρων γιατρών αφαίρεσε το ήπαρ του κοριτσιού και αφού κρίθηκε κατάλληλο για μεταμόσχευση, εστάλη πρώτα οδικώς από την Πάτρα στην Αθήνα και έπειτα μέσω πτήσης από το «Ελ. Βενιζέλος» στην Ουγγαρία.

Η συνεννόηση των γονιών έγινε με τον διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ, Ανδρέα Ηλιάδη, και έτσι κατέληξαν στην απόφαση της δωρεάς των οργάνων, χαρίζοντας ζωή σε κάποιον άλλο άνθρωπο.

Η μάχη του βρέφους και των γιατρών με τους νοσηλευτές, προκειμένου να παραμείνει στη ζωή, ήταν πελώρια.

Το μικρό κοριτσάκι νοσηλευόταν με κορονοϊό και με πολύ σοβαρή λοίμωξη από πνευμονιόκοκκο, αρχικά στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, ενώ στη συνέχεια λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ Παίδων του Ρίου, όπου διασωληνώθηκε και δυστυχώς κατέληξε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου.

Στην εφημερίδα «Πατρίς», ο Γιάννης Καρβέλης, διοικητής της 6ης ΥΠΕ, δήλωσε: «Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη για τον χαμό ενός βρέφους και να συγχαρώ τους γονείς του μικρού κοριτσιού για το μεγαλείο ψυχής που επέδειξαν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους.

Είναι ένα ακόμη από τα αρκετά και διαδοχικά περιστατικά που το τελευταίο διάστημα έλαβαν χώρα εντός των ορίων της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και έδωσαν τα όργανα δικών τους ανθρώπων προκειμένου να επιστρέψουν στην κανονικότητα της ζωής άλλοι συνάνθρωποί μας.

Κατά συνέπεια, φαίνεται ότι υπάρχει το τελευταίο διάστημα μια εμπέδωση του συναισθήματος προσφοράς από άνθρωπο σε άνθρωπο και αυτό είναι κάτι το οποίο μόνο ως θετικό μπορούμε να το καταγράψουμε στην κοινωνία μας και αναμφίβολα αποτελεί θετικό πρόσημο, τόσο για την επιστημονική κοινότητα όσο και για την κοινωνική μας συνοχή».