Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Ιωάννης Αρτοποιός μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» σχετικά με την κακοκαιρία Μπάρμπαρα αλλά και τη δράση της Πυροσβεστικής, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος για τους πολίτες.

«Υπάρχουν αρκετές χιονοπτώσεις στα περίχωρα, αυτή την ώρα χιονοπτώσεις έχουμε και στα δυτικά προάστια, όπως είναι τα Βίλια, έχει πολύ ισχυρή χιονόπτωση. Από σήμερα το πρωί έχουν ενεργοποιηθεί πολλοί σταθμοί – βάσεις πέριξ της Αττικής, με σκοπό να έχουμε καλύτερη αντιμετώπιση και θωράκιση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστική έκανε την εξής παράκληση προς όλους: «Παρακαλώ μην μετακινηθείτε αν δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να είστε χωρίς αλυσίδες».

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Αττική

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, διακόπηκε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης από το Σ.Ν.Πεντέλης 414 μέχρι τον Αγιο Πέτρο.

Επισής, η κυκλοφορία έχει διακοπεί:
- Στην επαρχιακή οδό Τατοΐου - Αγ. Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής με την οδό Χλόης (βασιλικά κτήματα) στη Βαρυμπόμπη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αγ. Μερκούριο.
- Στην επαρχιακή οδός Μαλακάς - Αγ.Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Τυρταίου στις Αφίδνες, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αγ. Μερκούριο.
- Στην Π.Ε.Ο Ελευσίνας - Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη Χιλιομετρική Θέση 5.000 (Πρατήριο καυσίων Revoil - Πρώην Cyclon) έως τα όρια του Ν. Αττικής με τον Ν.Βοιωτίας (Χιλιομετρική Θέση 30.000).

Από νωρίς το πρωί χιονίζει σε Πάρνηθα, Βίλια και Ιπποκράτειο Πολιτεία. Πυκνή χιονόπτωση παρατηρείται αυτή την ώρα και στις Αφίδνες, ενώ τα πρώτα χρόνια άρχσαν να πέφτουν και σε Δροσιά και Διόνυσο.