Με ολόκληρη τη χώρα να λυγίζει από το θρήνο της μητέρας, του πατέρα, της συντρόφου και των συγγενών του Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα κηδεύτηκε ο ένας από τους δύο πιλότους που έχασαν την ζωή τους  μετά την πτώση του Φάντομ σε θαλάσσια περιοχή κοντά στην Ανδραβίδα.

Η Πολιτεία ωστόσο τιμά τους δύο Έλληνες πιλότους και με τον δικό της τρόπο, καθώς όπως έγινε γνωστό, τους απονέμεται ο βαθμός του αντιπτεράρχου.

 Ειδικότερα, με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη, σήμερα, Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, με πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, μετά από απόφαση του ΣΑΓΕ, απονέμεται ο βαθμός του αντιπτεράρχου στον σμηναγό Τσιτλακίδη Ευστάθιο του Αναστασίου και τον υποσμηναγό Τουρούτσικα Μάριο – Μιχαήλ του Κωνσταντίνου.

 Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, οι παρακάτω αξιωματικοί Ιπτάμενοι «απεβίωσαν κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο».

 Ράγισαν καρδιές στην κηδεία – Η σπαρακτική εικόνα των γονιών του

Η ταφή του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, του συγκυβερνήτη του μοιραίου Φάντομ, τελέστηκε σήμερα (02.02.2023) λίγο μετά τις 12:30 στο κοιμητήριο του Αγίου Ιωάννη Πικερνίου Μαντινείας, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

 Αφού ολοκληρώθηκε η ταφή του υποσμηναγού, άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας έριξε βολές στον αέρα ενώ ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Οι εικόνες των γονιών του Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, που έχασαν τόσο ξαφνικά τον γιο τους όταν έπεσε το Φάντομ, είναι σπαρακτικές.

 «Για μένα ήσουν, είσαι και θα είσαι το παιδί μου, ο Αγγελάκος μου, ο άγγελός μου, που τόσο θαύμαζα. Και πόσο περήφανη με έχεις κάνει. Και πόσο, να ‘ξερες, θα μου λείψεις…» είπε η μητέρα του νωρίτερα, στον επικήδειο της.

 «Κατάφερε να εκμηδενίσει το εγώ του. Το είχε σβήσει από το λεξιλόγιό του. Υπήρχε μόνο το “εσείς”» είπε, στον δικό του επικήδειο, ο πατέρας του.

Ο πατέρας του αδικοχαμένου πιλότου, την ώρα της ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου, δεν άντεξε και στην ταφή του γιου του φώναξε: «Είσαι ψηλά, αγόρι μου, είσαι ψηλά. Και τη σημαία σού βάλανε επάνω σου».

«Έχεις θέα, αγόρι μου, έχεις θέα. Του άρεσε η θέα. Ερχόσουν εδώ, σου άρεσε. Πάρε τη θέα, αγόρι μου. Πάρε τη θέα. Όλη δική σου, αγόρι μου, η θέα. Ψηλά είσαι κι εδώ, ψηλά. Όχι όσο ψηλά όσο θα ήθελες, αλλά ψηλά είναι. Γι’ αυτό σε έφερα εδώ», είπε ο πατέρας του Μάριου-Μιχαήλ πάνω από τον τάφο του γιου του.
3742312
3742317__1_
3742315__2_
3742316__1_

«Και τη σημαία, αγόρι μου, σου έβαλαν πάνω. Είσαι πλήρης τώρα. Δεν σε έκοβαν στην Καλαμάτα που μου έλεγες "πατέρα, φοβάμαι μη με κόψουν". Δεν μου κοβόντουσαν τα χέρια», συμπλήρωσε δακρυσμένος.