Η σοκαριστική καταγγελία του Ελλάδιου στην ιστοσελίδα ekklisiaonline ότι χρηματίστηκε για να πει όσα δήλωσε στο «Live News» του MEGA δεν έμεινε ασχολίαστη. Σε ό,τι αφορά το ρεπορτάζ για την υπόθεση, από την εκπομπή ξεκαθαρίστηκε ότι ο πρώην τρόφιμος της Κιβωτού του Κόσμου προσέγγισε τους παραγωγούς της προκειμένου να κάνει την καταγγελία για ό,τι φέρεται να συνέβαινε στις εγκαταστάσεις της οργάνωσης. 

Το ρεπορτάζ του «Live News» είναι αποκαλυπτικό, αφού υπενθυμίζει τις καταγγελίες, μιλάει για SMS που δέχθηκε από τον Ελλάδιο και ταυτοχρόνως επισημαίνει πως έχει κινηθεί ήδη νομικά.

Ένα παράδειγμα είναι τα μηνύματα που έστειλε στην εκπομπή. Χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ρεπορτάζ: «Μετά την τηλεοπτική του εμφάνιση, ο Ελλάδιος άρχισε να στέλνει μηνύματα στο "Live News" ζητώντας χρήματα, αρχικά παρακλητικά: SMS MESSENGER: "Έχω μεγάλο πρόβλημα. Τσακώθηκα με αυτόν που έμενα. Δεν έχω ούτε λεφτά, ούτε σπίτι. Δεν έχω ούτε να φάω. Ζητάω βοήθεια". Στη συνέχεια, όλο και πιο πιεστικά: "Εγώ με τον καινούργιο χρόνο θα βγω σε άλλη εκπομπή και μην το παίρνεις ότι σε απειλώ. Θα με ακούσεις στην άλλη εκπομπή και τα λέμε".

Ώσπου έφτασε στο σημείο να διατυπώσει ακόμα και απειλές: "Κι όποιος με ενοχλήσει, έχω μπει και πάλι σε συμμορία. Κι άμα τύχει να συναντηθούμε στον δρόμο… θα τα πούμε"».

Φαίνεται ότι ήταν εντυπωσιακή η μεταστροφή του, αφού στο facebook δήλωσε μάρτυρας υπεράσπισης του πατρός Αντωνίου.

Στην εκπομπή αναφέρεται: «Προκαλεί, λοιπόν, γνήσια απορία, γιατί αίφνης ο νεαρός άρχισε να αραδιάζει ασύστολα ψεύδη και από ποιον πήρε στα αλήθεια λεφτά για να το κάνει. Το "Live News", πάντως, έχει ήδη κινηθεί νομικά, ενώ διαθέτει πλήθος στοιχείων που αποδεικνύουν την κατάφωρη συκοφαντική δυσφήμηση τόσο από τον 23χρονο όσο και από το site που εξαρχής έχει σταθεί στο πλευρό του κατηγορούμενου ιερέα».