Αυτοδιοίκηση εν δράσει
Αυτοδιοίκηση εν δράσει Περικλής Καπετανόπουλος Ανδρέας Παπαδόπουλος
lipothumia_mana
Ελλάδα

Κηδεία υποσμηναγού: Λιποθύμησε η μητέρα του Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα

Αμέσως στη μητέρα του υποσμηναγού δόθηκε νερό και δημιουργήθηκε χώρος για να πάρει μια ανάσα

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν στην εξόδιο ακολουθία του 29χρονου υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα , στον οποίο είπαν σήμερα το «ύστατο χαίρε» συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι, καθώς και η πολιτειακή και η πολιτική ηγεσία της χώρας.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του 29χρονου, οι οποίοι συγκλόνισαν το πανελλήνιο με τους επικήδειους που εκφώνησαν.

Μάλιστα, η μητέρα του Μάριου-Μιχαήλ δεν άντεξε τη συγκινησιακή φόρτιση και μετά την ολοκλήρωση της κηδείας του παιδιού της και την έξοδο της σορού από τον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στην Τρίπολη λιποθύμησε.

Η γυναίκα λιποθύμησε στον δρόμο έξω από τον ιερό ναό.

Αμέσως στη μητέρα του υποσμηναγού δόθηκε νερό και δημιουργήθηκε χώρος για να πάρει μια ανάσα. Μάλιστα, στο σημείο έφτασε και ασθενοφόρο.


Ο συγκλονιστικός επικήδειος της μητέρας του Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα

«Το παιδί μου έφυγε από κοντά τόσο νωρίς. Μάριε, αγόρι μου, αστέρι της ψυχής μου, πάντα χαμογελαστός, ποτέ δεν με είχες στενοχωρήσει για ποτέ και για τίποτα. Αξιοπρεπής και εργατικός, δοτικός σε όλους. Ήσουν ο γιος που θα ήθελε κάθε μάνα στην αγκαλιά της. Ο καλύτερος αδελφός για τα αδέρφια σου. Ο καλύτερος σύντροφος για την κοπέλα σου, τη Ζωή μας. Έγινες ο Ίκαρος της καρδιάς μας, ο ήρωας που ποτέ δεν θα ξεχάσουμε», ανέφερε αρχικά στον επικήδειό της η μητέρα του υποσμηναγού.

«Όλη η Ελλάδα φωνάζει αθάνατος. Για μένα ήσουν και θα είσαι το παιδί μου. Ο άγγελός μου που θαύμαζα. Να ήξερες πόσο θα μου λείψεις. Και τέλος, δύο στίχους στον Μάριο, στον Στάθη και τους πιλότους που χάθηκαν: ο αετός πεθαίνει στον αέρα, ελεύθερος και δυνατός. Καλό ταξίδι, αγόρι μου γλυκό, καλό παράδεισο, αστέρι μου, και όσο θα αναπνέω δεν θα σε ξεχάσω ποτέ. Ο γιος μου ήταν ο υποσμηναγός Μάριος-Μιχαήλ, πέθανε υπέρ πατρίδος. Αθάνατος», συνέχισε.