5 λεπτά στο δρόμο
5 λεπτά στο δρόμο Βαγγέλης Κιούσης
lamia_atyxima
Ελλάδα

Λαμία: Διακόπηκε για τις 14 Φεβρουαρίου η δίκη για τον 9χρονο Δημήτρη - Ο γιατρός έχει νέα δίκη για τον θάνατο και δεύτερου παιδιού

Εγκληματικά ιατρικά λάθη καταγγέλλουν οι γονείς του

Για τις 14 Φεβρουαρίου δικόπηκε η δίκη για τον θάνατο του 9χρονου Δημήτρη Κατσαούνου, ο οποίος έχασε τη ζωή του τον Ιούλιο του 2017 από «εγκληματικά ιατρικά λάθη», όπως καταγγέλλουν οι γονείς του.

Στο εδώλιο των κατηγορουμένων βρέθηκαν ο θεράπων γιατρός, αλλά και η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, εκεί όπου μετέφεραν αρχικά οι γονείς τον 9χρονο Δημήτρη, τον οποίο μετέφεραν μετά από τρεις ημέρες στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού όπου και κατέληξε.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο γιατρός του νοσοκομείου Λαμίας που εξέτασε και χειρούργησε τον άτυχο εννιάχρονο κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ ο τότε διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, ο τότε διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και ο διάδοχός του, κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος δια παραλείψεως, κατ’ εξακολούθηση, καθώς παρέλειψαν να ασκήσουν πειθαρχικό έλεγχο.

Κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν ένας γιατρός, ο πραγματογνώμονας που ορίστηκε και ο πραγματογνώμονας της οικογένειας.

Το αξιωσημείωτο είναι πως αρχικά το Δικαστήριο όρισε για συνέχεια της δίκης την 3η Φεβρουαρίου, αλλά όπως ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας ο γιατρός που κατηγορείται εκείνη την ημέρα δικάζεται για το θάνατο της 14χρονης Ιωάννας Κουτσοπάνου, η οποία έφυγε από τη ζωή ενάμιση χρόνο από το θάνατο του Δημήτρη Κατσαούνου. Σημειώνεται ότι η μικρή Ιωάννα είχε μπει στο χειρουργείο του νοσοκομείου Λαμίας για αφαίρεση σκωληκοειδίτιδας όμως είχε ρήξη στομάχου και πέθανε από περιτονίτιδα. 

Οι γονείς βρέθηκαν στη δίκη στο πλευρό των γονιών του Δημήτρη, ενώ στην υπόθεσή τους εμπλέκεται ο ίδιος γιατρός ως κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας.