Όπως είχε προαναγγελθεί, συνεχίζονται κατά τις νυχτερινές ώρες οι προσπάθειες για την εύρεση του 31χρονου σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, που αγνοείται από το πρωί της Δευτέρας, 30 Ιανουαρίου, όταν συνετρίβη το F-4E Phantom II νοτίως της Ανδραβίδας, ένα δυστύχημα που κόστισε τη ζωή στον 29χρονο υποσμηναγό Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Ένα C-130, ένα Super Puma, ένα S-70 (τα Ε/Π θα εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια της νύχτας) και πλωτά μέσα του ΛΣ επιχειρούν, προκειμένου να βρουν το σμηναγό και προσπαθούν να φωτίσουν τη νύχτα, ελπίζοντας να βρουν κάτι. 

Συγκεκριμένα ένα C-130 ρίχνει φωτοβολίδες με τις οποίες φωτίζεται η περιοχή των ερευνών και βοηθά έτσι τα πλωτά μέσα του Λιμενικού, ενώ ελικόπτερα Super Puma και S-70 θα εναλλάσσονται μεταξύ τους κατά τη διάρκεια τη νύχτας, σκανάροντας όλη την περιοχή.

Αυτού του τύπου οι στρατιωτικές φωτοβολίδες θα δίνουν φως στο σημείο για τουλάχιστον 20 λεπτά η καθεμιά και με αυτό τον τρόπο θα μπορούν τα σκάφη του Λιμενικού να συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου κυβερνήτη του Phantom.