Αποκαλύψεις τόσο για την πρόσφατη δράση του «Μάξιμου Σαράφη», ο οποίος συνελήφθη για απάτη, όσο και για την περίοδο που ήταν «προστατευόμενος μάρτυρας» της Novartis έκανε η εκπομπή Live News.

 Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου που μεταδόθηκε στο Live News, η Αστυνομία εξάρθρωσε, ύστερα από ευρεία επιχείρηση, εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε επιχειρηματίες. Μεταξύ των συλληφθέντων και ο «Μάξιμος Σαράφης».

Όπως υπενθύμισε ο δημοσιογράφος, αρχικά ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» ήταν στο τμήμα των τηλεπικοινωνιών της Novartis και είχε υποστηρίξει πως το τμήμα αυτό ήταν μία «βιτρίνα» για να δίνονται μίζες σε πολιτικά πρόσωπα.

 Αξιοσημείωτο είναι πως ο μάρτυρας με κωδικό όνομα «Μάξιμος Σαράφης» ήθελε να βγει από το σύστημα προστασίας, διότι δεν προχωρούσε η έρευνα για να μπει στη φυλακή ένας από τους βασικούς κατηγορουμένους της εταιρείας, τον οποίο θεωρούσε βασικό ένοχο για την απόλυσή του.

 Κατόπιν καταθέτοντας στην προανακριτική της Βουλής άλλαξε την κατάθεσή του. Σημειώνεται πως προβλήματα υπήρξαν και με τους άλλους προστατευόμενους μάρτυρες.

 Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε επίσης πως στο σύστημα προστασίας μαρτύρων υπήρξαν θέματα διαφθοράς και πολλές φορές οι μάρτυρες ζητούσαν επιπλέον αμοιβές για προσωπικούς τους λόγους, ποσά που αποδείχθηκαν ότι παρακρατούνταν από αστυνομικούς που ήταν προσωπικοί φρουροί τους.