Σάρωσε ολόκληρη τη χώρα η κακοκαιρία που τα τελευταία 24ωρα πλήττει τη χώρα μας. Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του live news, τα ξημερώματα στη Σάμο άρχισε η επέλαση της κακοκαιρίας με έντονη χαλαζόπτωση. Το χαλάζι σε μέγεθος φουντουκιού. Η νύχτα γίνεται μέρα από τις αστραπές και τα στενά μετατρέπονται σε ποτάμια.

Η κακοκαιρία διέλυσε τον παραλιακό δρόμο στη Ρόδο. Μεγάλο τμήμα του δρόμου ξηλώθηκε και τα κύματα βγήκαν στη στεριά.

 Η θάλασσα παραμένει φουρτουνιασμένη ενώ οι θυελλώδεις άνεμοι ξήλωσαν τέντες και δέντρα.

 Στη Χίο δυνατές ροπές ανέμου ξήλωσαν αντένες ανεμόμυλου ενώ αεροσκάφος προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή πορείας με την βραδινή πτήση από Χίο – Αθήνα να διαρκεί κάτι περισσότερο από μία ώρα και 20 λεπτά.

 Μετρούν τις πληγές τους

Μετρούν τις πληγές τους οι κάτοικοι της Ζακύνθου που είδαν τα σπίτια τους να βυθίζονται στις λάσπες και τις καλλιέργειες τους να μετατρέπονται σε απέραντη λίμνη.

 «Μπήκε όλο το βουνό μέσα. Δεν βλέπεις τι γίνεται; Η λάσπη είναι ένα μέτρο μέσα», δήλωσε ένας κάτοικος Ζακύνθου.

 Με το πρώτο φως της ημέρας, αποκαλύφθηκε η έκταση των καταστροφών με βίντεο από drone να αποτυπώνει τη συνολική εικόνα που έχει σήμερα το νησί.

 Με αστραπές και νεροποντές κοιμήθηκαν στην Καλαμάτα ενώ το πρωί οι κάτοικοι του Πύργου αντίκρισαν χαλάζι σε αυτοκίνητα, σε πεζοδρόμια και στους δρόμους.

 «Η μεγάλη ζημιά είναι στο ποταμό που έχουν πέσει δέντρα», είπε ένας κάτοικος.

 Πολλά τα προβλήματα για δεύτερο 24ωρο και στη Δυτική Αχαΐα. Ενδεικτική είναι η εικόνα από Αλυκές και Μετόχι. Αλλά και από τη Λακωνία με τις ζημιές στους πορτοκαλεώνες να είναι ανυπολόγιστες.

 Σάλος με την αιωρούμενη γέφυρα

Εκτός ελέγχου και  τα ορμητικά νερά του ποταμού Εύηνου χτες το μεσημέρι κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας. Και σύμφωνα με ρεπορτάζ του Live News μικροί μαθητές επιχείρησαν να τον διασχίσουν από μια συρματογέφυρα και ένα χειροκίνητο τελεφερίκ. Οι εικόνες ντοκουμέντο που αποκάλυψε χτες το LIVE NEWS κόβουν την ανάσα.

 Ένα γεγονός απαράδεκτο και ήδη επενέβη από το πρωί αυτεπαγγέλτως η Εισαγγελία. Οκτώ μαθητές τώρα προσπαθούσαν να περάσουν από την μία άκρη του ποταμού στην άλλη, ενώ θα έπρεπε να ακολουθήσουν ένα πιο μακρινό δρομολόγιο εφόσον επήλθε η κατολίσθηση.

 Νωρίτερα είχε σημειωθεί κατολίσθηση σε αυτό εδώ το σημείο με αποτέλεσμα να κλείσει η επαρχιακή οδός. Η εναλλακτική μιας παράκαμψης επιπλέον 80 χιλιομέτρων, έστειλε τους μικρούς μαθητές να διανύουν 70 μέτρα αιωρούμενης συρμάτινη γέφυρας πάνω από τα ορμητικά νερά του ποταμού.

 Κι ενώ ντόπιοι και επισκέπτες χρησιμοποιούν συχνά κατά τους θερινούς μήνες το Καρέλι και το συρμάτινο γεφύρι όπως βλέπουμε σε πρόσφατα βίντεο οι καιρικές αυτές συνθήκες ήταν μάλλον απαγορευτικές.

 Στα λευκά πολλές περιοχές της χώρας

Η ομορφότερη εικόνα της ημέρας έρχεται αναμφίβολα από τη Λίμνη Πλαστήρα με λευκά και καφέ άλογα να παίζουν μέσα στο χιόνι.

 Όμορφο τοπίο και από την χιονισμένη Ελασσόνα ενώ για δεύτερη ημέρα το Ζαχαράκη Ευρυτανίας ξύπνησε στα λευκά.

 Οι εικόνες που έρχονται από Καρπενήσι είναι μαγευτικές, με τα οχήματα της πολιτικής προστασίας πάντως να βρίσκονται επί ποδός.

 Κάτοικοι της Δράμας απόλαυσαν την βραδινή οδήγηση εν μέσω χιονόπτωσης ενώ και στην Άρτα από νωρίς το βράδυ άρχισε να το στρώνει.

 Στα λευκά ντύθηκαν τα Τρίκαλα ενώ στο Μέτσοβο εκχιονιστικά πασχίζουν να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς ακόμα και στα υψηλότερα σημεία.