Το 3ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας πλημμύρισε για τρίτη φορά όσο τα παιδιά βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα, λόγω της κακοκαιρίας και των έντονων βροχοπτώσεων που έπληξαν την Aττική. 

«Είδα τις δασκάλες σε έναν πανικό, χωρίς να θέλουν να το μεταδώσουν στα παιδιά, προσπαθούσαν να τα κρατήσουν ήρεμα. Μπήκα μέσα κι εγώ, ήμασταν 4-5 γονείς προσπαθούσαμε να βοηθήσουμε. Να μαζέψουμε μπουφάν παιδιών, τσάντες», δήλωσε στο Mega ο Κωνσταντίνος Φώτης, πατέρας μαθητή. 

Πρόκειται γα έναν από τους πρώτους ανθρώπους που έτρεξαν χθες να πάρουν το παιδί τους από το πλημμυρισμένο σχολείο. Και αυτό όχι γιατί πρόλαβε να ενημερωθεί από τις δασκάλες, αλλά επειδή, όπως λέει, θυμήθηκε ότι στην πρώτη ισχυρή βροχή την προηγούμενη χρονιά συνέβη ακριβώς το ίδιο.

«Τρέξαμε όσοι γονείς δεν ήμασταν στην εργασία μας, χωρίς να έχουμε ενημέρωση, στο σχολείο για να δούμε τι γίνεται με τα παιδιά μας λόγω ιστορικού. Πάλι είχε πλημμυρίσει».

Ο Σωτήρης Καρκαλάτος, πρόεδρος συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 8ου Δημοτικού Καλλιθέας, δήλωσε: «Αυτό είναι φαινόμενο το οποίο αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο. Από τον δήμο μάς είχαν πει ότι ήταν και το ζήτημα των έργων τα οποία γίνονταν στην παραλιακή, αλλά εμείς από πέρυσι είχαμε ζητήσει από τον δήμο να καθαριστούν τα φρεάτια. Μας είχαν διαβεβαιώσει ότι θα το κάνουν, πέρυσι δεν έγινε αυτό».

Έργα στη περιοχή εδώ και έναν χρόνο

Ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, μίλησε την Πέμπτη στην εκπομπή LIVE NEWS για το θέμα:

«Η πλημμύρα η σημερινή σε ένα σχολείο που είναι στις Τζιτζιφιές στο πιο χαμηλό σημείο του λεκανοπεδίου, για λίγο καλύφθηκε το δάπεδο».

Σακιά με άμμο αποτελούν ανάχωμα για το νερό, καθώς μία μέρα μετά την ξαφνική νεροποντή τα σημάδια από την κακοκαιρία είναι ακόμα εμφανή. Οι τάξεις λειτουργούν, αλλά χθες αρκούσαν λίγα λεπτά βροχής για να πλημμυρίσουν. Δίπλα από το 3ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας οι κάτοικοι εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους. Οι δρόμοι έξω από τις αυλές τους είναι σχεδόν αδιάβατοι.

«Προχθές ανοίξαν τις τάφρους για να περάσουν αγωγοί και έμειναν ανοιχτοί, χθες πλημμυρίσαμε, όλοι οι κάτοικοι εγκλωβιστήκαμε, δεν μπορούσαμε να βγούμε από τα σπίτια», είπε ο Διονύσης Δάκορος, μηχανολόγος-ηλεκτρολόγος.

Όπως καταγγέλλουν, εκτελούνται έργα στην περιοχή εδώ και έναν χρόνο και μόλις βρέξει έρχονται αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες εικόνες.