Το μυαλό τους κατέβασε έναν ευφάνταστο τρόπο για να περάσουν μέσα στις φυλακές κινητά τηλέφωνα, αλλά τελικά έμελλε να συλληφθούν.

Πιο συγκεκριμένα, χθες (26-01-2023) τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή των Τρικάλων συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων τρεις άνδρες (δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός). Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα εισαγωγής κινητών τηλεφώνων σε κατάστημα κράτησης κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ιστότοπο trikalain.gr, οι αστυνομικοί εντόπισαν, σε σημείο πλησίον του καταστήματος κράτησης, Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δράστες και ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα σε τρεις σακούλες με λάχανα και κατασχέθηκαν τα κάτωθι:
  • 9 κινητά τηλέφωνα,
  • 26 κάρτες κινητής τηλεφωνίας,
  • 9 φορτιστές κινητών τηλεφώνων,
  • 11 καλώδια φόρτισης &
  • 1 ζευγάρι ακουστικά
Επιπλέον, στην κατοχή τους βρεθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 3 κινητά τηλέφωνα και 1 σακίδιο πλάτης που περιείχε ένα ζευγάρι κιάλια με τα της θήκης τους, μία κόλλα σιλικόνης, έναν φορτιστή αυτοκινήτου με καλώδιο φόρτισης, έναν φορτιστή κινητού τηλεφώνου, καθώς και δύο καλώδια φόρτισης.

Οι δράστες κατείχαν τα ανωτέρω με προφανή σκοπό την παράνομη εισαγωγή τους στο κατάστημα κράτησης.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων. Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.