Συνεχείς είναι οι αποκαλύψεις για τη δράση του προστατευόμενου μάρτυρα της Novartis, «Μάξιμου Σαράφη», ο οποίος κατηγορείται ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης η οποία εξαπατούσε επιχειρηματίες, τάζοντάς τους δήθεν δάνεια και καταφέρνοντας να απομυζήσουν τεράστια χρηματικά ποσά.

Τα κόλπα του «Σαράφη»

Με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, ανακαλύπτοντας συνεχώς προβλήματα και εμπόδια τα οποία όμως λύνονταν μόνο με δεκάδες χιλιάδες ευρώ που θα έπρεπε να καταβάλουν οι υποψήφιοι δανειολήπτες, ο «Μάξιμος Σαράφης» και οι συνεργοί του κατάφερναν, όπως φαίνεται, να αποσπούν χρήματα από τα ανυποψίαστα θύματά τους.

Από τη μέχρι τώρα αστυνομική ερεύνα διαπιστώθηκε ότι ο «Μάξιμος Σαράφης» και οι άλλοι δύο συλληφθέντες εξαπατούσαν επιχειρηματίες για σχεδόν 12 μήνες.

Στο τελικό στάδιο κι αφού είχαν παρουσιάσει πλαστά έγγραφα πως η δανειοδότησή τους είχε εγκριθεί από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, εμφάνιζαν προβλήματα ότι δήθεν η διαδικασία έχει μπλοκαριστεί από γερμανική τράπεζα που δεν επιτρέπει τη μεταφορά μεγάλων εμβάσεων σε ελληνικούς τραπεζικούς λογαριασμούς και ως μοναδική λύση θα ήταν το άνοιγμα λογαριασμού στο Αμπού Ντάμπι όμως θα χρειάζονταν 55.200 ευρώ.

«Μου λέει ‘εγώ μπορώ να βοηθήσω’, εντάξει του λέω αφού μπορείς να βοηθήσεις. Και με συνέδεσε (σ.σ. με τον ‘Μάξιμο Σαράφη’) και βγήκα πάνω τον Μάρτιο του 2022 και ήπιαμε καφέ στο Κολωνάκι. Λέω στον ‘Μάξιμο Σαράφη’ το ψευδώνυμό του και στον Κρητικό. (…) Τους λέω, γιατί μου έλεγαν για εκατομμύρια σε δύο μήνες, μου λέει ‘το μάξιμουμ 3 μήνες θα πάρεις τα χρήματα’. Χρειαζόμαστε ένα business plan, και λέω και στους 2 αν πάει η δουλειά καλά θα σας ευλογώ σε όλη μου τη ζωή, αν με παίξετε θα σας μαυρίσω», λέει θύμα των απατεώνων.

Στη συνέχεια, στα ραντεβού που έκανε ο «Μάξιμος Σαράφης» με τους επιχειρηματίες, υποστήριζε πως χρειάζονταν επιπλέον 25.000 ευρώ ώστε να εκταμιευτεί το δάνειο.

Για αυτόν τον λόγο είχε χρησιμοποιήσει έξι διαφορετικές εταιρίες φαντάσματα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Δείτε βίντεο

Η ανακάλυψη

Τον Νοέμβριο όμως ένας από τους εξαπατημένους πελάτες του, τον ενημέρωσε ότι έχει βάλει δικηγόρο να ψάξει την υπόθεσή του. Τότε ο προστατευόμενος μάρτυρας της Novartis καταγράφεται να συνομιλεί με μια γυναίκα στην οποία εκφράζει τον φόβο του ότι η φούσκα του Ντουμπάι θα σκάσει.

15 Νοεμβρίου 2022:

«Μάξιμος»: Ευτυχώς, ακόμα δεν έχουν απαντήσει οι δικηγόροι αλλά αυτό με βολεύει να κλείσω κάνα δυο προκαταβολές.

Λίτσα: Ναι.

«Μάξιμος»: Για να έχω ρευστότητα, γιατί αν σκάσει ότι είναι μούφα το Ντουμπάι, τη γ@μ@@με.

Λίτσα: Όχι δεν το ξέρουν οι άλλοι.

«Μάξιμος»: Δεν το ξέρουν όχι. Θα τους πω.

Λίτσα: Όχι βέβαια, αφού έχω βάλει τα …

«Μάξιμος»: Μπράβο, μπράβο αυτό.

Από την ελληνική αστυνομία έχει ζητηθεί να δημοσιοποιηθούν τα στοιχειά ταυτότητας του «Μάξιμου Σαράφη» καθώς υπάρχει φόβος ότι τα θύματα είναι πολύ περισσότερα.