Δείγμα γραφής για τα όσα γνωρίζει η πλευρά της Εύας Καϊλή σχετικά με τη μυστική κατάθεση του Αντόνιο Παντζέρι έδωσε στη δημοσιότητα ο συνήγορος της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Το ύφος του καταδεικνύει πως ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής έχει στοχοποιήσει την Ελληνίδα πολιτικό.

Ο γνωστός ποινικολόγος σκιαγράφησε το προφίλ του Παντζέρι μιλώντας στον ΑΝΤ1, κάνοντας λόγο για άνθρωπο συμφεροντολόγο και χωρίς καμία διάθεση να φέρει την υπόθεση στην αληθινή της διάσταση: «Δεν τον νοιάζει η αλήθεια. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να σώσει τον εαυτό του και την οικογένειά του». «Θα δώσει ό,τι του πουν να πει για την κ. Καϊλή, αλλά δεν θα μπορέσει να το αποδείξει. Ποτέ δεν αναφέρθηκε στο όνομα της κ. Καϊλή, η οποία διαψεύδει κάθε κατηγορία εναντίον της από τον κ. Παντζέρι», επισήμανε ο δικηγόρος.

Ο κ. Δημητρακόπουλος έκανε ξεκάθαρη επίθεση στην πλευρά του πρώην ευρωβουλευτή, καθώς φαίνεται να διαπιστώνει από την αλλαγή στάσης της βελγικής δικαιοσύνης πως ο Ιταλός έχει δεχτεί συμφωνία. Άλλωστε οι Βέλγοι φαίνεται πως είναι έτοιμοι να αποσύρουν το αίτημα έκδοσης της κόρης και της συζύγου του Παντζέρι, δείγμα πως αρχίζει να μαλακώνει τη στάση της απέναντι στον Ιταλό: «Οι απατεώνες είναι έξω και αυτοί που δηλώνουν αθώοι είναι μέσα. Κομμάτια να την κάνουν, δεν πρόκειται να παραδεχθεί κάτι για το οποίο δεν είναι ένοχη, αυτό η Εύα Καϊλή μου ζήτησε να το επαναλαμβάνω σε κάθε συζήτηση για εκείνη», είπε.

Εν τω μεταξύ, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος θέλησε να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα σχετικά με τις σχέσεις της Εύας Καϊλή με το σύζυγό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι. Πριν από μερικά 24ωρα είχε διαρρεύσει πως η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου είχε αποκαλέσει τον πατέρα του παιδιού της «τοξικό τέρας». Ωστόσο, ο ποινικολόγος επισήμανε πως η Καϊλή δεν καταφέρθηκε ποτέ ενάντια στο σύντροφό της. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, εκείνη νιώθει προδομένη και η έκφραση «τοξικό τέρας» αναφερόταν στη βαλίτσα με τα χρήματα τα οποία ήταν κρυμμένα στο σπίτι της.

Όλα αυτά βεβαίως, λίγες ώρες πριν από τη νέα κατάθεση του Τζόρτζι, ο οποίος θα βρεθεί σήμερα ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες, για να αποφασιστείη αποφυλάκισή του ή όχι. Την ίδια στιγμή πάντως, κυκλοφορούν έντονες φήμες πως ο Αντόνιο Παντζέρι έχει κατονομάσει και Γάλλους ευρωβουλευτές ως συνεργούς, ενώ οι όποιες φήμες πως κρύβονται και Ρώσοι πίσω από το σκάνδαλο χρηματισμού των θεσμικών φορέων της ΕΕ διαψεύδονται, σύμφωνα με δικαστικές πηγές.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 26/1