Η νέα κακοκαιρία έχει ήδη «χτυπήσει» τη Βόρεια Ελλάδα και μάλιστα σε πολλές περιοχές το 'χει στρώσει, προκαλώντας προβλήματα στους κατοίκους και στις μετακινήσεις.

«Αλατιέρες» στους δρόμους

Πιο συγκεκριμένα, νωρίς σήμερα το πρωί (26 Ιανουαρίου) σημειώθηκε χιονόπτωση στην περιοχή του Φιλύρου στη Θεσσαλονίκη.
Στο Φίλυρο, εθελοντικό όχημα της Πολιτικής Προστασίας αλλά και «αλατιέρα» του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη βρίσκονται από τα ξημερώματα στην πλατεία του χωριού, καθώς η χιονόπτωση αρχικά ήταν ασθενής και σταδιακά ανέβηκε η έντασή της.

Για τη χιονόπτωση στο Φίλυρο ο μηχανισμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των δήμων βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή για την αντιμετώπιση των καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, διασκορπισμένα μηχανήματα της Περιφέρειας -έργου και εκχιονιστικά- βρίσκονται ήδη επί ποδός και θα επεμβαίνουν όπου αυτό είναι αναγκαίο, ενώ 6.500 τόνοι αλατιού βρίσκονται στις αποθήκες.

Λευκό τοπίο στον Χορτιάτη

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι στον Χορτιάτη αντίκρισαν τις πρώτες πρωινές ώρες ένα λευκό τοπίο, καθώς το χιόνι είχε καλύψει σχεδόν τα πάντα, εκτός από τους κεντρικούς δρόμους, που παραμένουν ανοιχτοί χωρίς προβλήματα.

Στα λευκά και η Λάρισα

Χειμωνιάτικο είναι πλέον το σκηνικό που επικρατεί και στη Λάρισα, καθώς ορεινές περιοχές έχουν ήδη ντυθεί στα λευκά από σήμερα τα ξημερώματα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες larissanet.gr, στο Λιβάδι Ελασσόνας όλα έχουν καλυφθεί από το χιόνι, ενώ νωρίτερα το πρωί η θερμοκρασία ήταν στον -1 βαθμό Κελσίου.

Μήνυμα του 112 εστάλη στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων της Λάρισας χθες το απόγευμα (25/1), τους οποίους προειδοποιούσε για έντονα καιρικά φαινόμενα τις πρωινές ώρες σήμερα.

Δείτες τις εικόνες

xionia_larisa__1_
xionia_larisa__2_
xionia_larisa__3_
xionia_larisa__4_
xionia_larisa__5_
xionia_larisa__6_
xionia_larisa__7_
xionia_larisa__8_
xionia_larisa__9_