Συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης ο άνδρας, ο οποίος απέστειλε απειλητικά email για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και σε νοσοκομεία χθες, Τρίτη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας συνελήφθη τις πρωινές ώρες σήμερα στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος.

Πρόκειται για 42χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τρομοκρατικές πράξεις, διασπορά ψευδών ειδήσεων, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας κατά συρροή, διατάραξη της ειρήνης των πολιτών και απόπειρα παρακώλησης συγκοινωνιών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς είχε προβεί στην αποστολή email, με τα οποία απειλούσε για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και σε έξι νοσοκομεία της Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι χθες εστάλησαν απειλητικά email στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, «Ελ. Βενιζέλος» αλλά και σε έξι νοσοκομεία, που προειδοποιούσαν για τοποθέτηση βόμβας.

Τα email εστάλησαν στις 09:00 το πρωί στο Ελ. Βενιζέλος και στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Παμμακάριστος, Γ. Γεννηματάς, Παίδων, Τζάνειο και Ερρίκος Ντυνάν.

Τελικά, αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για φάρσα.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή είχε σημάνει, ξανά, συναγερμός στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», μετά από προειδοποίηση για βόμβα σε αεροσκάφος της Ryanair. Το Boeing, που είχε ξεκινήσει από την Πολωνία, προσγειώθηκε στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, όπου και πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι.

Ο αποστολέας, σύμφωνα με πληροφορίες, φερόταν να είναι ισλαμιστής, που δήλωνε έτοιμος «να χύσει το αίμα του για το Ισλάμ».