Οι έρευνες της Αστυνομίας απέδωσαν καρπούς και πλέον έχει συλληφθεί ο 38χρονος Αλβανός που αναζητούνταν για τη δολοφονία του 47χρονου «Αμερικανού» στην Καλαμάτα.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΕΡΤ, πρόκειται για το άτομο που πυροβόλησε τον 47χρονο.

Πιο συγκεκριμένα, μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 47χρονου, με τον οποίο φέρεται ότι είχε διαφορές, ο 38χρονος κατέφυγε στην καφετέρια του ενός από τους δύο Έλληνες που έχουν ήδη συλληφθεί για υπόθαλψη εγκληματία. Από το κατάστημα εφοδιάστηκε με τρόφιμα και ζεστά ρούχα και διέφυγε πεζός προς το βουνό.
Αξίζει να σημειωθεί πως πίσω από τη δολοφονική επίθεση της περασμένης Παρασκευής (20.01.2023) η ΕΛ.ΑΣ. βλέπει ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ενώ ο 47χρονος «Αμερικανός» ήταν γνωστός στις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών αλλά και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Επιπροσθέτως, ο 22χρονος Έλληνας που είχε παρασύρει στο θανάσιμο ραντεβού τον 47χρονο «Αμερικανό» και τον είχε γρονθοκοπήσει, οδηγήθηκε το Σάββατο στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, που του απήγγειλε κατηγορία για συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση και τον παρέπεμψε στον ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα, Τετάρτη.

Προς το παρόν, δεν έχει ξεκαθαρίσει αν ο Αλβανός δράστης ήθελε να σκοτώσει τον 47χρονο ή τον πυροβόλησε στο πόδι για εκφοβισμό και η σφαίρα χτύπησε κεντρική αρτηρία προκαλώντας του ακατάσχετη αιμορραγία. Πάντως, η σχετική δίωξη αναφέρεται σε ανθρωποκτονία.

Ενώπιον της Δικαιοσύνης

Εντός της ημέρας αναμένεται να απολογηθεί ο 22χρονος αλβανικής καταγωγής (με ελληνική υπηκοότητα) που αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για τη δολοφονία του 47χρονου «Αμερικανού» και ο οποίος, όπως προέκυψε από την προανάκριση, ήταν συνοδηγός στο αυτοκίνητο και είχε κλείσει το ραντεβού με το θύμα την Παρασκευή (20/1) το πρωί.
Δύο Έλληνες, 40 και 50 ετών αντίστοιχα, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ψευδούς κατάθεσης και της υπόθαλψης εγκληματιών, γιατί, ενώ αρχικά κλήθηκαν ως μάρτυρες και κατέθεσαν ότι δεν είχαν συνομιλήσει και δεν είχαν έρθει σε επαφή με τους κατηγορουμένους, όπως προέκυψε από βιντεοληπτικό υλικό, τους παρείχαν κατάλυμα, ρούχα για να αλλάξουν μετά τη δολοφονική τους ενέργεια και τους βοήθησαν για να διαφύγουν.