Δίωξη για κακουργήματα έχει ασκηθεί σε βάρος του 66χρονου ψευτογιατρού, ο οποίος κατηγορείται πως εξαπατούσε πολίτες με σοβαρά προβλήματα υγείας και υποσχόταν ότι θα τους βοηθούσε να γίνουν καλά.

Στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν σημειώσεις του, εν είδη ημερολογίου, όπου αναφέρεται σε συγκεκριμένη ασθενή.

«Αυτή κατάλαβε ότι την κοροϊδεύω, αλλά συνεχίζει να μου δίνει χρήματα», έγραφε χαρακτηριστικά.

Στο ιατρείο που διέθετε κοντά στο σπίτι του στο Κορωπί, συναντούσε καθημερινά άτομα που στο πρόσωπό του έβλεπαν την ελπίδα της ίασης. Εκείνος, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, έπαιρνε για τις υποτιθέμενες θεραπείες έως και 40.000 ευρώ και μετά εξαφανιζόταν.

Στο προανακριτικό υλικό της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης μέχρι αυτήν την στιγμή έχουν ταυτοποιηθεί 15 θύματα, πέντε εκ των οποίων κατέληξαν, όμως φαίνεται πως δυο ακόμη ασθενείς που δηλώνουν ότι εξαπατήθηκαν από εκείνον, είναι έτοιμοι να καταθέσουν εναντίον του.

«Μας έστειλε στη Γερμανία, πήγαμε δηλαδή μαζί του στη Γερμανία, έκανε μια ειδική εξέταση εκεί. Είδαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων και είπε ο Γερμανός και ο συγκεκριμένος ότι η κατάσταση του αδερφού μου είναι αναστρέψιμη και μπορεί να γίνει καλά και να περπατήσει», δήλωσε ο αδελφός του θύματος.

«Ψάρευαν» πελάτες στο Διαδίκτυο

Ο άνθρωπος που υπόσχεται πλήρη ίαση για οποιαδήποτε πιθανή ασθένεια στον κόσμο, είναι ο 72χρονος Γερμανός συνεργός του Διονύση Τριανταφύλλου.

«Είμαι ο dr. […] γιατρός και γενετιστής από το νότιο κομμάτι της Γερμανίας. Ασχολούμαστε με κύτταρα, με την κυτταρική θεραπεία από το 1976 και θεραπεύουμε πολλούς ανθρώπους από ασθένειες».

Η κλινική στο Ανόβερο που διηύθυνε τότε ο Γερμανός γιατρός έμοιαζε σαν όαση στα μάτια τους. Ο Γερμανός συνεργός που συστηνόταν με διάφορους εντυπωσιακούς επιστημονικούς τίτλους, φαίνεται πως ψάρευε πελάτες από το διαδίκτυο, διαφημίζοντας θεραπείες.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποφασιστεί εάν τελικά θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Διονύση Τριανταφύλλου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δίνει το παρών τρεις φορές τον μηνά σε αστυνομικό τμήμα.

«Μπορώ να θεραπεύσω την σκλήρυνση κατά πλάκας»

Το MEGA παρουσιάζει νέα ντοκουμέντα από την δράση του 66χρονου και τον τρόπο με τον οποίο προσπαθούσε, ήδη από το μακρινό 2006, να πείσει ασθενείς να τον εμπιστευτούν.

Ψευτογιατρός: Κάνουμε μία κυτταρική θεραπεία. Αυτές που απαγορεύονται. Που λέμε «βλαστοκύτταρα». Δεν θέλουμε έκθεση, να το πω έτσι, σε άλλους γιατρούς. Γιατί; Γιατί υπάρχει αυτό το κακό το ελληνικό. Το «μου πήρες τον ασθενή μου». Πολλοί έχουν γίνει καλά.

Θύμα: Γιατί δεν το διατυμπανίζετε αυτό;

Ψευτογιατρός: Δεν πρέπει. Δεν κάνει.

Θύμα: Γιατί;

Ψευτογιατρός: Απαγορεύεται. Δεν έχεις καταλάβει ότι απαγορεύεται να γίνετε καλά; Αυτό δεν το ξέρεις;

Θύμα: Ναι εντάξει.

Ψευτογιατρός: Απαγορεύεται να γίνετε καλά, πώς να σας το πω; Απαγορεύεται. Δεν κάνει.

Παρόμοια τα ντοκουμέντα και από την «παραδοχή» του ότι έχει γιατρέψει παιδί με αυτισμό.

Ψευτογιατρός: Ήρθε εδώ μία κυρία η οποία είχε ένα παιδάκι με αυτισμό. Της είπαμε: «Είστε πάρα πολύ νέα, γιατί δεν κάνετε ένα παιδάκι;». Μου λέει: «Να κάνω». Κάνει το παιδάκι, παίρνουμε τον ομφάλιο λώρο, τον παίρνουμε, τον κόβω.

Θύμα: Κι έγινε καλά;

Ψευτογιατρός: Ναι. Γιατί είναι αδελφός. Είναι αδελφός. Είναι αδελφό αίμα.

Θύμα: Και το παιδάκι δεν έχει τίποτα τώρα;

Ψευτογιατρός: Μια χαρά είναι. Το κάναμε βέβαια σε διαστήματα.

Έρευνα για off shore

Στην ευρύτερη έρευνα που γίνεται για τον 66χρονο, οι Αρχές ψάχνουν και εξωχώριες εταιρείες για τυχόν χρήματα που έχει στείλει ο ψευτογιατρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις φορολογικές του δηλώσεις την περίοδο 2009 – 2020, έχει δηλώσει 165.000 ευρώ εισόδημα, δηλαδή, περίπου 13.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ τα έσοδά του από την παράνομη δραστηριότητά του υπολογίζονται σε εκατομμύρια.

Όπως έχει γίνει γνωστό από την έρευνα, μέρος των χρημάτων που λάμβανε έχουν διοχετευτεί σε εταιρείες μυϊκής ενδυνάμωσης, χρηματοοικονομικών συμβούλων, καθώς και τέσσερις ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρείες.

Επιπλέον, εξετάζονται καταγγελίες που λένε ότι ο 66χρονος φυσικοθεραπευτής προμήθευε με τα δήθεν πεπτίδια και χρήστες ναρκωτικών προκειμένου, όπως έλεγε, να τονωθεί ο οργανισμός τους.