Από τότε που η Ανθή Λινάρδου δολοφονήθηκε στον Βελβεντό Κοζάνης έχουν περάσει εφτά χρόνια. Η πρωτόδικη απόφαση είχε δικαιώσει την οικογένειά της, αφού ο σύζυγός της είχε κριθεί ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χωρίς ελαφρυντικά. Σκότωσε την αδικοχαμένη Ανθή, ενώ τα παιδιά τους κοιμούνταν και την έθαψε σε χωράφι του. Όμως, η έφεση παρέτεινε την αγωνία και την Τρίτη, 24 Ιανουαρίου, το δικαστήριο ανέβαλε τη διαδικασία επ' αόριστον. 

Η απόφαση αυτή «λύγισε» τη μητέρα της Ανθής, που όλα αυτά τα χρόνια προσπαθεί μαζί με τους συγγενείς της να σταθούν δίπλα στα τρία παιδιά του ζευγαριού. Σήμερα ο γιος της είναι 14 ετών και τα δίδυμα κοριτσάκια τους είναι 12 ετών.



«Τα παιδιά έχουν διαβάσει τα πάντα στο διαδίκτυο για την μητέρα τους και δεν επιθυμούν καμία επικοινωνία με την πλευρά του πατέρα τους», αναφέρει το kozanilife, ενώ η μητέρα του θύματος δήλωσε: «Τα ισόβια να είναι ισόβια. Κάθε φορά που φεύγω για κάποιο δικαστήριο τα παιδιά νιώθουν ανασφάλεια χωρις εμένα». 

Τον Ιανουάριο, μάλιστα, συμπληρώθηκαν εφτά χρόνια από εκείνη την αποφράδα μέρα στο Βελβεντό. Ο τότε 40χρονος αγρότης έπνιξε την 37χρονη σύζυγό του πάνω σε έναν από τους πολλούς διαπληκτισμούς που είχαν, την ώρα που τα τρία παιδιά της οικογένειας βρίσκονταν στα δωμάτιά τους.

«Μόλις σταμάτησε να αναπνέει, πήγα στο διπλανό δωμάτιο για να δω αν είχαν ξυπνήσει τα παιδιά. Κοιμόντουσαν, ενώ και οι γονείς μου που ήταν στο κάτω διαμέρισμα δεν είχαν ακούσει τις φωνές της. Έπειτα σκέφτηκα πώς θα εξαφανίσω το πτώμα», είχε αναφέρει στην προανακριτική κατάθεσή του στους αστυνομικούς ο σύζυγος και δράστης της δολοφονίας της 37χρονης.

Έτσι, στην προσπάθειά του να καλύψει τα ίχνη του, φόρτωσε τη σορό της σε φορτηγάκι και την έθαψε στο χωράφι του, μόλις 3 χιλιόμετρα μακριά από το χωριό που έμεναν.