Με φρενήρεις ρυθμούς οι Αρχές συλλέγουν πληροφορίες και καταγγελίες, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του Διονύση Τριανταφύλλου, του φερόμενου ως ψευτογιατρού, ο οποίος υποσχόταν ίαση ακόμη και σε περιπτώσεις σκλήρυνσης κατά πλάκας, με ενέσιμη δήθεν θεραπεία από βλαστοκύτταρα.

Πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν πως αρχίζει και σχηματίζεται μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τη δράση του 66χρονου, ενώ μέρα με τη μέρα σε όλα τα Μέσα αναπαράγονται δεκάδες καταγγελίες που περιγράφουν πως έπεσαν θύμα της απάτης, αλλά και στη χειρότερη περίπτωση πως έχασαν δικούς τους ανθρώπους που εμπιστεύτηκαν το συγκεκριμένο άνδρα.


Την ίδια στιγμή πάντως, ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας διαμαρτύρεται εντόνως για το γεγονός πως η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων του 66χρονου, κάνοντας λόγο για «Δικαιοσύνη Ουγκάντας», καθώς υπογραμμίζει πως ακόμη δεν έχει ασκηθεί δίωξη σε βάρος του Τριανταφύλλου, πολλώ δε μάλλον δεν έχει καν συλληφθεί.

Σε αντίθεση με τα παραπάνω πάντως, έρχονται ο δημοσιογράφος Νίκος Ευαγγελάτος και η εκπομπή «Live News» του Mega, ο οποίος κατάφερε να ανασύρει από το αρχείο του μία σειρά από βίντεο-ντοκουμέντα. Ο δημοσιογράφος έκανε αναδρομή στην εκπομπή «Αποδείξεις» που παρουσίαζε πίσω στο μακρινό 2006 και εντόπισε τα βίντεο όπου αποτυπώνονται από κρυφή κάμερα συναντήσεις του εν λόγω ψευτογιατρού με υποψήφιους πελάτες. Φαίνεται πως οι ισχυρισμοί των καταγγελλόντων και των Αρχών επαληθεύονται, αφού ο γιατρός απεικονίζεται να μιλά για ένα ποσό της τάξεως των 45.000 ευρώ για μία θεραπεία.

Συνυπολογίζοντας τα υπάρχοντα δεδομένα, σοκάρει πάντως το γεγονός πως από τότε μέχρι σήμερα έχουν περάσει τουλάχιστον 15 χρόνια και ελάχιστα έχουν γίνει ώστε να αντιμετωπίσει ο εν λόγω φυσικοθεραπευτής τη Δικαιοσύνη. Μάλιστα είχε μεσολαβήσει μία ακόμη πολύ σοβαρή καταγγελία, το 2010, όταν ένας συγγενής θύματος είχε απευθυνθεί στον Συνήγορο του Πολίτη: «Δεν τον ενδιέφερε να κάνει κάτι άλλο μετά την παράλυση που έβλεπε ολοκληρωτικά. Από την καταγγελία δεν έγινε τίποτα», τόνισε ο συγγενής του εκλιπόντος σήμερα.

Με «πελάτες» τη βασίλισσα Ελισάβετ και το Χόλιγουντ

Ο δρ Ντένις, όπως παρουσιαζόταν σε ανυποψίαστους ασθενείς, δεν ευλογούσε μόνο τα δικά του γένια, αλλά και αυτά του, κατά τα φαινόμενα, συνεργού του. Ο λόγος για τον περίφημο γενικό γιατρό από τη Γερμανία και συγκεκριμένα από τη Στουτγάρδη. Οι δύο τους φαίνεται πως είχαν συνεργασία, κάτι που βοήθησε αρκετά τον Διονύση Τριανταφύλλου να χτίσει το μύθο του.

Το γεγονός πως είχε αναπτύξει δίκτυο στο οποίο περιλαμβανόταν μία ιδιωτική κλινική στη γερμανική πόλη, του προσέδιδε κύρος απέναντι στους ασθενείς ή τους συγγενείς τους. Μάλιστα για να «χρυσώσει» ακόμη περισσότερο το «χάπι» τόνιζε πως ο εκ Γερμανίας συνεργάτης του ήταν σπουδαίος και… τρανός, αφού είχε πείσει για τις ικανότητές του ακόμη και την εκλιπούσα βασίλισσα της Αγγλίας. Βεβαίως, σύμφωνα με μαρτυρίες, ο Τριανταφύλλου υποστήριζε πως ο συνεργάτης του παρείχε παρόμοιες θεραπείες και στο μισό… Χόλιγουντ. Όλα αυτά, βεβαίως, έρχονται λίγες ώρες αργότερα από τις μαρτυρίες που ήθελαν το «δρα Ντένις» να είχε «πελάτες» τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον Αλέξη Τσίπρα, την Άννα Βίσση, τον Λευτέρη Πανταζή, ακόμη και το διάσημο τενίστα Ράφα Ναδάλ.

Έπεσε από τα σύννεφα ο «Ράμπο»

Ο ιστορικός αρχηγός του μπασκετικού Ολυμπιακού, Γιώργος Σιγάλας, γνώριζε καλά τον περιβόητο ψευτογιατρό, ωστόσο δεν είχε υποπέσει ποτέ στην αντίληψή του η παράπλευρη δράση του.

Μιλώντας σε εκπομπή του Alpha, o «Ράμπο» του ελληνικού μπάσκετ έμοιαζε να πέφτει από τα σύννεφα για τα όσα βγαίνουν στην επιφάνεια: «Ήταν επιχειρηματίας, είχε γυμναστήριο στο Πασαλιμάνι. Είχα μία εξαιρετική σχέση με όλους τους αθλητές. Από εκεί και πέρα, όμως, επειδή ο καθένας τράβηξε το δρόμο του, σε άλλες ομάδες, δουλειές, χάθηκαν τα ίχνη μας. Αλλά δεν μπορώ να πω κάτι. Έχω τα καλύτερα να πω. Το γυμναστήριο στο Πασαλιμάνι ήταν δική του επιχείρηση», είπε και συνέχισε αναφερόμενος στην έξωθεν καλή μαρτυρία που είχε ο Διονύσης Τριανταφύλλου: «Όποιον και να ρωτήσετε την εποχή εκείνη, έχει να σας πει μόνο τα καλύτερα. Ήταν άψογος στο επάγγελμά του. Τώρα, από εκεί και πέρα, μιλάμε για 25 χρόνια μετά, 30 χρόνια περίπου, χαθήκαμε. Δηλαδή ο καθένας τράβηξε το δρόμο του. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι κάνει ο καθένας μετά», είπε και υπογράμμισε πως τον τελευταίο λόγο έχει η Δικαιοσύνη: «Δεν θέλω να το κρίνω γιατί δεν ξέρω τι γίνεται. Κι εγώ μαθαίνω και είμαι απλός θεατής της όλης κατάστασης. Μόνο το να αποφανθεί η Δικαιοσύνη, η οποία έχει όλα τα στοιχεία», ολοκλήρωσε.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 24/1