Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στην Κω η σοκαριστική είδηση βιασμού ενός αγοριού μόλις 8 ετών, με τις κατηγορίες να βαραίνουν έναν 23χρονο Πακιστανό, ο οποίος και ομολόγησε τις πράξεις του.

Ειδικότερα ο άνδρας παραδέχθηκε τα όσα διέπραξε, λέγοντας ότι «δεν θα το ξανακάνει». Ο 23χρονος, ομολογώντας την πράξη του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου, κρίθηκε ομόφωνα ένοχος χωρίς να του αναγνωριστεί κάποιο ελαφρυντικό και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για κάθε πράξη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας «Ροδιακή», ο 23χρονος κατηγορούνταν για βιασμό και γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 12 χρόνια. Κατά συγχώνευση, η ποινή κάθειρξης ήταν 15 έτη, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η έφεση που άσκησε ο κατηγορούμενος θα εκδικαστεί στη συνέχεια από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου στις 6 Φεβρουαρίου.

Η καταγγελία για απειλές στον 8χρονο

Το καλοκαίρι του 2019 έγινε η πρώτη καταγγελία στην αστυνομία της Κω, με την υπόθεση να οδηγείται στη Δικαιοσύνη. Ο 23χρονος συνελήφθη και του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, με αποτέλεσμα να προφυλακιστεί.

Συγκεκριμένα, η κατηγορία εναντίον του 23χρονου άνδρα αφορά το εξής: Ο ίδιος οδήγησε τον ανήλικο σε άγνωστη τοποθεσία μέσα σε χωράφι κοντά στο ΚΥΤ του νησιού και τον απείλησε για τη ζωή του. Στη συνέχεια τον έριξε στο έδαφος μπρούμυτα, τον ακινητοποίησε και τον βίασε σφίγγοντάς του τα χέρια και κλείνοντάς του το στόμα.

Ο Πακιστανός αποδέχτηκε τις πράξεις του ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου, ζητώντας συγγνώμη και ότι δεν πρόκειται να το ξανακάνει.