Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη νέα υπόθεση με τον ψευτογιατρό, που υποσχόταν θεραπεία με βλαστοκύτταρα σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας και μαζί με συνεργό του αποσπούσαν χρηματικά ποσά.

Η δράση του προκάλεσε τον θάνατο 5 ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Έτσι, σε βάρος του 66χρονου ψευτογιατρού ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο.

Ο 66χρονος, ο οποίος είχε στήσει τη θανατηφόρα απάτη με έναν Γερμανό «γιατρό» ηλικίας 72 ετών, προσέφυγε στην Εισαγγελία κατά της δημοσιοποίηση των στοιχείων του.

Είχε προηγηθεί αίτημα της ΕΛ.ΑΣ. να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 66χρονου, προκειμένου να προσέλθουν ενδεχομένως περισσότερα θύματά του, πέραν των 15 που έχουν ήδη ταυτοποιηθεί.

Μετά την προσφυγή του 66χρονου η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης θα πρέπει να αποφανθεί μέσα σε διάστημα πέντε ημερών για το αν θα την αποδεχθεί ή θα την απορρίψει.


Η καταγγελία που έφερε στο φως τη νέα υπόθεση

Η καταγγελία του αδερφού ενός από τα θύματα του ψευτογιατρού φαίνεται να ήταν αυτή που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έναρξη της έρευνας για τη νέα υπόθεση.

Σύμφωνα με τα όσα λέει ο αδερφός του θύματος, εμπιστεύθηκε τον ψευτογιατρό προκειμένου να γίνει καλά, καθώς αντιμετώπιζε πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο ίδιος αδυνατεί να πιστέψει πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να εκμεταλλεύεται τον πόνο των άλλων.

«Θα βγουν όλα στη δημοσιότητα. Αποζητώ δικαίωση για τον αδερφό μου. Του έδωσε περίπου 65.000 ευρώ. Δεν υπήρχε ιατρική θεραπεία για την ασθένειά του», είπε χαρακτηριστικά.

Το θύμα έφυγε από τη ζωή τον Νοέμβριο του 2020, σε ηλικία 53 ετών.


Ποινική δίωξη

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του ψευτογιατρού και του Γερμανού συνεργού του, για ανθρωποκτονία με δόλο κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, πρόκληση σωματικών βλαβών και απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης.