Συνεχίζονται οι έρευνες για τη μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε περίπου στις 03:20 σήμερα τα ξημερώματα σε πλυντήριο αυτοκινήτων στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη 55 στη Γλυφάδα.

Ως αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν σοβαρές υλικές ζημιές τόσο στον εσωτερικό χώρο του πλυντηρίου όσο και στον εξωτερικό, στην πρόσοψη του κτιρίου. Οι ζημιές έχουν επεκταθεί και στο διαμέρισμα που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την επιχείρηση.

Στο σημείο βρέθηκαν Αστυνομία, Πυροσβεστική αλλά και το ΤΕΕΜ –Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών– προκειμένου να διεξαγάγουν έρευνα για το περιστατικό.

Άνδρες της Αστυνομίας εντόπισαν υπολείμματα εκρηκτικού μηχανισμού.

Την ίδια ώρα, συλλέγουν βίντεο από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή, έτσι ώστε να εντοπίσουν τη διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες, καθώς και μαρτυρίες κατοίκων.

Στο επίκεντρο των ερευνών μπαίνουν και οι οικονομικές συναλλαγές που είχε ο ιδιοκτήτης του πλυντηρίου, καθώς οι Αρχές δεν αποκλείουν το χτύπημα να ήταν «μήνυμα» προς τον επιχειρηματία, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είναι σύζυγος γνωστού μοντέλου και ηθοποιού και το πελατολόγιό του περιλαμβάνει πολυτελή αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού.

Την έρευνα για την έκρηξη έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Υπενθυμίζεται πως το κτίριο έχει τεράστιες υλικές ζημιές λόγω της έκρηξης και του ωστικού κύματος.