Για το περιστατικό που αναστάτωσε το Κολλέγιο Αθηνών και σήμανε συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ. μίλησε στο Star.gr ο διευθυντής του σχολείου, καθηγητής Κώστας Συνολάκης.

 Όπως είπε ο κ. Συνολάκης στον Ανέστη Συμεωνίδη, «πληροφορηθήκαμε για την παρουσία δύο εξωσχολικών στο campus που δεν μπήκαν κανονικά στους χώρους του σχολείου και μάλλον είναι παιδιά από γειτονικά σχολεία. Κρίναμε ότι το περιστατικό ενδεχομένως ενείχε κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητών και κατόπιν τούτου έδωσα εντολή να μη γίνει διάλειμμα και να μείνουν όλα τα παιδιά στις αίθουσες με τους εκπαιδευτικούς τους».

 Ο ίδιος προσέθεσε πως παράλληλα τοποθετήθηκαν άνθρωποι του σχολείου σε όλα τα κτίρια του campus, οι οποίοι ανέλαβαν να φρουρούν τις πόρτες μέχρι να έρθει η Αστυνομία.

 Σύμφωνα με τον κ. Συνολάκη, οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σχολείο χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες και έκαναν ενδελεχείς έρευνες, από τις οποίες δεν προέκυψε ότι υπήρχαν ύποπτοι στους χώρους του σχολείου.

 Όλοι οι μαθητές και το προσωπικό είναι ασφαλείς, συμπλήρωσε ο κ. Συνολάκης, επισημαίνοντας πως οι έλεγχοι έχουν ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με την πληροφόρηση του διευθυντή του Κολλεγίου Αθηνών, από τις μαρτυρίες δεν προκύπτει οι εξωσχολικοί να είχαν μαχαίρια.

 H ανακοίνωση του Κολλεγίου Αθηνών

Το Κολλέγιο Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό που αναστάτωσε το σχολείο.

 H ανακοίνωση του Κολλεγίου Αθηνών:

 Σας ενημερώνουμε για περιστατικό που αναστάτωσε τη σχολική ζωή σήμερα στο campus του Ψυχικού. Πληροφορηθήκαμε για την παρουσία δύο εξωσχολικών στο campus, που δεν μπήκαν με φυσιολογικό τρόπο από τις πύλες του Σχολείου. Κρίναμε ότι το περιστατικό ενδεχομένως ενείχε κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητριών και των μαθητών μας.

 Κατόπιν αυτού κινητοποιήσαμε όλον τον μηχανισμό ασφαλείας του Σχολείου και καλέσαμε την Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο Σχολείο και ανέλαβε υπηρεσία για εξονυχιστικό έλεγχο του campus.

 Το προσωπικό ασφαλείας του Σχολείου μας κινήθηκε ακαριαία και οι εκπαιδευτικοί παρέμειναν με τις μαθήτριες και τους μαθητές στις τάξεις τους. Με μήνυμα του President ενημερώθηκαν οι μαθητές, ώστε να μην ανησυχούν, μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Όλες οι μαθήτριες και όλοι οι μαθητές μας παρέμειναν ασφαλείς.

 Πριν από λίγο ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι της Αστυνομίας και επανήλθε η ομαλή κυκλοφορία όλων στο campus.

 Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία, μετά τις σχετικές κλήσεις για έρευνα, επισημαίνεται ότι αναφορικά με την παρουσία εξωσχολικών εντός του Κολλεγίου Αθηνών δεν διαπιστώθηκαν μέσα στο κτίριο τα όσα είχαν καταγγελθεί.

 Ολόκληρη η ανακοίνωση:

 «Νωρίτερα σήμερα ύστερα από κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης αναφορικά με παρουσία εξωσχολικών ατόμων εντός ιδιωτικού εκπαιδευτικού ιδρύματος στην περιοχή του Ψυχικού, αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο και έπειτα από ενδελεχή έρευνα σε συνεργασία με το προσωπικό του ιδρύματος, δεν διαπιστώθηκαν τα καταγγελλόμενα κατά τον έλεγχο. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής».