Ύστερα από μια διαρκή και σχεδόν παράκαιρη, για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, καλοκαιρία, ο χειμώνας θα κάνει την εμφάνισή του. 

Σύμφωνα και με το μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, από την Παρασκεύη, 20 Ιανουαρίου, ο καιρός θα χαλάσει σε όλη τη χώρα με μπόρες, βροχές σε αρκετές περιοχές και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, ενώ πυκνά χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους στα δυτικά, ακόμα και σε χαμηλό υψόμετρο 600-700 μέτρων.

Οι πολύ δυνατοί νοτιάδες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό την Πέμπτη, καθώς ενδεχομένως να είναι και σφοδροί και να ξεπεράσουν τα 7-8 Μποφόρ. Ο νοτιάς θα κρατήσει πολύ μαλακό τον καιρό τις επόμενες ημέρες κυρίως στην ανατολική Ελλάδα, ενώ στη δυτική χώρα η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση. Οι δυτικές περιοχές το επόμενο 8ημερο αναμένεται να δέχονται κατά διαστήματα αρκετές βροχές.



Η μέρα μπορεί να έχει αρκετή ηλιοφάνεια, με συννεφιές στα δυτικά και κατά τόπους στα βόρεια, όμως από το βράδυ της ως και το ξημέρωμα της Παρασκευής στα βορειοδυτικά, αναμένονται κρύο και χιονοπτώσεις. 

Στην Αττική, το πρωί της Πέμπτης, αναμένονται τοπικές συννεφιές αλλά μέσα στην ημέρα θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια. Αργά το βράδυ θα αρχίσει να συννεφιάζει και θα ξεκινήσουν κάποιες ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά τμήματα του νομού. Αυτές μέσα στη νύχτα και προς το ξημέρωμα θα δυναμώσουν και θα επηρεάσουν αρκετές περιοχές. Οι άνεμοι νότιοι, στα 6 με 7 Μποφόρ, και η θερμοκρασία στους 15 με 19 βαθμούς Κελσίου.



Στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική επίσης θα επικρατήσει η ηλιοφάνεια, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας ο «λόγος» θα δοθεί στις τοπικές συννεφιές, οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών ασθενών βροχών. Προς το βράδυ οι βροχές θα γίνουν περισσότερες και θα εκδηλώνονται κυρίως στα δυτικά τμήματα της περιφέρειας, ενώ θα συννεφιάσει και στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική. Οι άνεμοι πολύ ενισχυμένοι δεν αποκλείεται να φτάσουν τα 7 με 8 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 14 με 19 βαθμούς Κελσίου.