Είναι από τις περιπτώσεις που «συνηθίζονται» να σημειώνονται μέσα στις φυλακές, αλλά πλέον οι αρχές χάρη στην τεχνολογία έχουν καταφέρει να λαμβάνουν τα μέτρα τους.
Πιο συγκεκριμένα, στις φυλακές Κορυδαλλού μια γυναίκα προσπάθησε να περάσει μικροποσότητα ναρκωτικών στον κρατούμενο σύντροφό της την περασμένη Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου. Η εν λόγω μικροποσότητα ήταν κρυμμένη μέσα σε… παντόφλες.

Απέτυχε η προσπάθεια

Στην πορεία όμως, η προσπάθειά της απέτυχε όταν οι εξωτερικοί φρουροί εντόπισαν τα ναρκωτικά μέσω του ειδικού μηχανήματος x-ray. Ειδικότερα, η Ελληνίδα σύντροφος ενός κρατούμενου από το Αφγανιστάν προσπάθησε μέσα σε ένα ζευγάρι καλοκαιρινές παντόφλες να του «περάσει» 16 γραμμάρια κρυσταλλικής λευκής σκόνης, όπως αναφέρεται στη δικογραφία. Κατά την έρευνα από τους εξωτερικούς φρουρούς διαπιστώθηκε ότι στις παντόφλες χρώματος μαύρου-κόκκινου υπήρχε κάτι ύποπτο όπου στη συνέχεια βρέθηκε η μικροποσότητα της λευκής σκόνης.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της 27χρονης γυναίκας Δημήτρης Ζορμπάς ανέφερε στο protothema.gr: «Δυστυχώς η κατηγορούμενη επέδειξε εγκληματική αμέλεια. Δεν κατείχε τα ναρκωτικά με σκοπό να τα εισάγει στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού. Κατείχε τα ναρκωτικά εν αγνοία της. Η πράξη αυτή τιμωρείται με ιδιαίτερα μεγάλες ποινές όμως είμαστε σίγουροι πως θα εξηγήσουμε τα πραγματικά περιστατικά στον κύριο ανακριτή και θα έχουμε μία δίκαιη κρίση».

Τι υποστηρίζει η κατηγορούμενη

Από την πλευρά της η κατηγορούμενη η οποία πήγε στο επισκεπτήριο για να δει το σύντροφό της και να του δώσει είδη ρουχισμού, στην κατάθεσή της ανέφερε ότι δεν γνώριζε τίποτε για τα υπολείμματα λευκής σκόνης που είχαν τοποθετηθεί στους πάτους των παντοφλών. «Είχα συναντηθεί με έναν φίλο του συντρόφου μου που ονομάζεται Ρολά και μου έδωσε τις παντόφλες για να τις δώσω στο αγόρι μου. Δεν αποδέχομαι ότι πήγα να περάσω ναρκωτικά μέσα στις φυλακές».