Αίσθηση προκάλεσε η είδηση ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, δολοφόνος της συζύγου του Καρολάιν, ήρθε σε τηλεφωνική επαφή με την μικρή τους κόρη, Λυδία. Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, η πληροφορία αυτή διαψεύδεται από το περιβάλλον του πιλότου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Τασούλας Παπανικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το περιβάλλον του πιλότου υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε επικοινωνία του παιδιού με τον πατέρα του, στον οποίο έχει αφαιρεθεί η γονική μέριμνα.

«Τα περί τηλεφωνικής επικοινωνίας της μικρής Λυδίας με τον πατέρα της είναι μυθεύματα, τα οποία έχουν δημιουργηθεί για να δικαιολογήσουν την παραβίαση της δικαστικής απόφασης, με την οποία καθοριζόταν η υποχρεωτική επικοινωνία με τους γονείς του πατέρα της στην Αλόννησο. Αν υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία για το ψευδές του εν λόγω ισχυρισμού οι καταγεγραμμένες τηλεφωνικές κλήσεις το επίμαχο διάστημα αποδεικνύουν την αλήθεια. Προτεραιότητα έχει το παιδί και μόνο το παιδί».

 Αυτά ισχυρίζονται σε ότι αφορά στο παιδί, υποστηρίζοντας επίσης ότι για τη μετακόμιση στο εξωτερικό δεν ενημερώθηκε καμία κοινωνική υπηρεσία.

 Ο αντίλογος στην υπόθεση αυτή είναι ότι τόσο η γονική μέριμνα όσο και η οριστική  επιμέλεια είναι στη Σουζάνα Κράουτς, η οποία θα κάνει το καλύτερο για το κοριτσάκι.

 Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, η ψυχίατρος Άλκηστις Ηγουμενάκη, η οποία είχε καταθέσει και ως μάρτυρας στη δίκη για τη δολοφονία της Καρολάιν, μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και είπε μεταξύ άλλων ότι υπάρχει η υποψία πως οι γονείς του πιλότου, μια μέρα που ήταν στο σπίτι τους, είχαν πάρει - χωρίς άδεια - το παιδί για μισή ώρα και όταν επέστρεψε η Λυδία είπε τη λέξη «μπαμπά». Έτσι εικάζεται ότι έβαλαν τη μικρή να μιλήσει στο τηλέφωνο με τον πατέρα της μέσα από τη φυλακή.

 Ο δολοφόνος της Καρολάιν πάντως, μετρά αντίστροφα καθώς σε έναν μήνα θα βρεθεί ξανά σε δίκη αυτή τη φορά στο Εφετείο.