Στο roof garden του «Μεγάλη Βρετανία» η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου παρέθεσε δείπνο για τους υψηλούς προσκεκλημένους που έδωσαν το «παρών» στην κηδεία του Κωνσταντίνου.

Η Μαρί Σαντάλ βρέθηκε στην υποδοχή, και καλωσόρισε τους εκπροσώπους των βασιλικών οίκων που βρέθηκαν στην Αθήνα για την εξόδιο ακολουθία του έκπτωτου μονάρχη, αλλά και πρόσωπα από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο.

Οι υψηλοί προσκεκλημένοι της τέως βασιλικής οικογένειας αποχώρησαν από κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών μετά την κηδεία του έκπτωτου μονάρχη. Οι πρώτες αναχωρήσεις ξεκίνησαν στις 7 το πρωί.

Στο κέντρο της Αθήνας, πλέον, μένουν μόνο τα παιδιά και τα εγγόνια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Το πρωί, ο Παύλος και ο Νικόλαος πήραν πρωινό με τις συζύγους τους στο ξενοδοχείο.

Το «βασιλικό» δείπνο

Ένα 24ωρο νωρίτερα, στο roof garden του 8ου ορόφου η οικογένεια του τέως βασιλιά υποδέχθηκε 250 καλεσμένους σε ένα δείπνο προς τιμήν του εκλιπόντος.

Το δείπνο περιλάμβανε θαλασσινά και συγκεκριμένα οι καλεσμένοι ξεκίνησαν με ψαρόσουπα και ακολούθησαν πιάτα με βάση:
– καραβίδες
– γαρίδες
– σφυρίδα
– καλαμάρια

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των Ελλήνων ήταν εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου. Η Αννα Μισελα Ασημακοπούλου, πνευματικό παιδί του τέως βασιλιά και ο υπουργός εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Το γεύμα των υψηλών προσκεκλημένων πραγματοποιήθηκε μετά τον ενταφιασμό του τέως βασιλιά στο Τατόι, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, φιλοξενήθηκαν τα περισσότερα μέλη των βασιλικών οικογενειών που ταξίδεψαν στη χώρα για να «αποχαιρετήσουν» τον τέως βασιλιά των Ελλήνων.
3724275
3724273
3724276
3724264

Το γεύμα ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:00, όταν και αποχώρησε η σύζυγος του τέως βασιλιά Άννα – Μαρία. Σύμφωνα πληροφορίες, εκτός από την παραδοσιακή ψαρόσουπα, το μενού του γεύματος περιλάμβανε καραβίδες, γαρίδες, σφυρίδα και καλαμάρια και σπανακόπιτα.


Ποιοι… έλαμψαν διά της απουσίας τους

Όπως αναφέρει το MEGA, πάντως, στο δείπνο υπήρχαν αρκετές απουσίες μελών των βασιλικών οικογενειών.

Πιο συγκεκριμένα, σε αυτό δεν πήγαν:

  • Ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος και η βασίλισσα Λετίθια,
  • Η πριγκίπισσα Άννα της Βρετανίας
  • Ο βασιλιάς του Βελγίου Φίλιππος και η βασίλισσα Ματθίλδη
  • Ο βασιλιάς Κάρολος της Σουηδίας και η βασίλισσα Σίλβια
  • Ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό

Επισκέφθηκαν την Άννα Μαρία τα παιδιά της στο σπίτι της στο κέντρο της Αθήνας

Μια ημέρα μετά την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου τα παιδιά του επισκέφθηκαν την μητέρα τους στο διαμέρισμα που ζει στο κέντρο της Αθήνας. Μετά από 59χρόνια γάμου μένει πλέον μόνη της.

Πρόκειται για ένα διαμέρισμα στο οποίο είχε μετακομίσει από το Πόρτο Χέλι ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος μαζί με τη σύζυγό του Άννα Μαρία όταν επιβαρύνθηκε η κατάσταση της υγείας του.

Το πρωί επισκέφθηκε την Άννα Μαρία ο γιος της Παύλος μαζί με την οικογένειά του. Μάλιστα στη συνέχεια έφυγε από το σπίτι και συνόδεψε το γιο του σε ένα βαν και τον αποχαιρέτησε διότι προφανώς θα έφευγε από την Ελλάδα.

Πήγαν επίσης τόσο ο Νικόλαος όσο και ο Φίλιππος μαζί με τις οικογένειές τους όπου έμειναν για αρκετό χρονικό διάστημα με τη μητέρα τους.