Η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, που πραγματοποιήθηκε χθες, έφερε ξανά κοντά τις βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης.

Μία από αυτές που ήρθαν ξανά κοντά είναι αυτή της Δανίας.

Η τελευταία συνάντηση των βασιλικών μελών ήταν στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ τον περασμένο Σεπτέμβριο και χθες, λόγω συγγένειας, αλλά και καταγωγής, βρέθηκαν όλοι ξανά μαζί στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Υπενθυμίζεται ότι η βασίλισσα Μαργκρέτε της Δανίας είναι αδελφή της Άννας-Μαρίας, συζύγου του τέως μονάρχη.

Έτσι λοιπόν στην χθεσινή κηδεία ήταν σχεδόν δεδομένο ότι θα παρευρισκόταν τόσο η βασίλισσα Μαργκρέτε όσο και η αδελφή της, η πριγκίπισσα Βενεδίκτη, προκειμένου να στηρίξουν την Άννα-Μαρία.

Όπως είθισται, πάντα σύμφωνα με το βασιλικό πρωτόκολλο, τη βασίλισσα Μαργκρέτε συνόδευε ο γιος της και διάδοχος του θρόνου, ο πρίγκιπας Φρέντερικ, ενώ η σύζυγός του, πριγκίπισσα Μαίρη, δεν ταξίδεψε στην Αθήνα, γιατί έπρεπε να μείνει στην πατρίδα της, λειτουργώντας ως αντιβασιλέας.

Η μεγάλη έκπληξη όμως, και αυτό που κανείς δεν περίμενε, είναι πως τη βασίλισσα Μαργκρέτε συνόδευε και ο μικρότερος γιος της, ο πρίγκιπας Γιόακιμ, ο οποίος δεν είχε παρευρεθεί στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Δίπλα της, στην πρώτη σειρά, η βασίλισσα Μαργκρέτε είχε δίπλα της τον διάδοχο του θρόνου της Δανίας, ενώ ο άλλος της γιος καθόταν με τους υπόλοιπους καλεσμένους.

Και μπορεί με την παρουσία του η βασιλική οικογένεια της Δανίας να ήθελε να τονίσει τη σημασία που έδινε στη χθεσινή κηδεία και τη στήριξή τους στην Άννα-Μαρία, από την άλλη όμως σήμαινε και κάτι άλλο: Η βασιλική οικογένεια έβαλε στην άκρη τις κόντρες, τις διαφωνίες και τους καβγάδες, για να δείξει ένα ενιαίο πρόσωπο.

Τι σήμαινε η παρουσία του πρίγκιπα Γιόακιμ στην κηδεία

Αξίζει να σημειωθεί πως τον Σεπτέμβριο είχε ξεσπάσει σάλος όταν η βασίλισσα Μαργκρέτε ανακοίνωσε πως θα αφαιρούσε τους βασιλικούς τίτλους από τα παιδιά του μικρότερου γιου της, του πρίγκιπα Γιόακιμ, προκειμένου, όπως είχε αναφέρει τότε σε ανακοίνωσή της, να τους επιτρέψει να ζήσουν μια πιο φυσιολογική ζωή.

Ο γιος της δεν πήρε όμως και τόσο καλά την απόφασή της, λέγοντας πως είχε ενημερωθεί την τελευταία στιγμή, πως δεν είχε τον χρόνο να προετοιμάσει γι’ αυτό τα παιδιά του, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένα δημόσιο... ξεκατίνιασμα.

Και παρόλο που αργότερα ο Γιόακιμ προσπάθησε να κατεβάσει τους τόνους, βλέποντας το κακό πρόσωπο που παρουσίαζε στα ΜΜΕ, η βασιλική οικογένεια της Δανίας ανακοίνωσε πως οι δύο πρίγκιπες και οι οικογένειές τους θα έκαναν διακοπές μακριά από το παλάτι, δείχνοντας για άλλη μία φορά πως τα πράγματα δεν είχαν εξομαλυνθεί εντός του οίκου τους.

Χθες, όμως, στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η βασίλισσα Μαργκρέτε ήθελε να περάσει το μήνυμα πως η οικογένειά της είναι ενωμένη και δυνατή.