Οργίαζαν, όπως φαίνεται, οι απατεώνες που υποδύονταν χολιγουντιανούς σταρ προκειμένου να αρπάζουν μεγάλα χρηματικά ποσά από εύπιστους πολίτες. Αυτή τη φορά ήταν μία 55χρονη από την Κρήτη που είδε τους κόπους μιας ζωής να εξαφανίζονται εξαιτίας της ευπιστίας της, καθώς θεωρούσε πως μιλούσε με τον σουπερ σταρ Κιάνου Ριβς και μάλιστα πως ο χολιγουντιανός ηθοποιός είχε ανάγκη από την οικονομική βοήθειά της. Είναι η δεύτερη ιστορία αντίστοιχης απάτης που γίνεται γνωστή το τελευταίο διάστημα, καθώς πριν από μερικές ημέρες εκδικάστηκε η υπόθεση απάτης όπου τρεις δράστες υποδύονταν πως ήταν η πρώην σύζυγος του Τζόνι Ντεπ, η Άμπερ Χερντ!

Αυτή τη φορά, μια σπείρα πέντε αλλοδαπών και μίας Ελληνίδας εμφανίστηκαν στα κοινωνικά δίκτυα της 55χρονης ως ο Κιάνου Ριβς ο οποίος χρειαζόταν κάποιο ποσό ώστε να αποπληρώσει φόρους. Σε αντάλλαγμα της έταξε μερίδιο από τα κέρδη μίας κινηματογραφικής παραγωγής στην οποία συμμετέχει. Αποστέλλοντας τους αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, η 55χρονη, νομίζοντας πως βρίσκεται μπροστά σε μία μεγάλη ευκαιρία, έχασε 150.000 ευρώ. Η γυναίκα κατάλαβε ότι πρόκειται για απάτη μόνο όταν σταμάτησε να επικοινωνεί μαζί της μέσω των social media και το κατήγγειλε.

Οι συναλλαγές οδήγησαν τους αστυνομικούς στα ίχνη των δραστών, αφού η σπείρα πήρε το μεγαλύτερο ποσό από αυτά που κατατέθηκαν και τα «έσπασε» σε μικρότερα κομμάτια, τα οποία κατατέθηκαν εκ νέου σε λογαριασμούς που φέρονται να εμπλέκονται στην απάτη. Την περασμένη Παρασκευή, η υπόθεση εξιχνιάστηκε από τους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου που ταυτοποίησε τους δράστες, οι οποίοι από τον Ιούνιο του 2021 είχαν «διπλαρώσει» την άτυχη γυναίκα.

*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ONtime στις 16 Ιανουαρίου 2023