Για τις πολιτικές σχέσεις ανάμεσα στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Ανδρέα Παπανδρέου μίλησε ο ιστορικός Στέφανος Καβαλλιεράκης.

Μιλώντας στην εκπομπή Live News ανέφερε ο ιστορικός: «Δημιουργείται ένα τρίγωνο πολύ ισχυρό που το συναντάμε ιστορικά την περίοδο 1989-1993, με την προσπάθεια του Μητσοτάκη ως πρωθυπουργός να δώσει μία λύση με τα κοντέινερ. Στάση που "πλήρωσε" αργότερα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης από την καραμανλική πτέρυγα».

Και πρόσθεσε ο κ. Καβαλλιεράκης: «Ο Α. Παπανδρέου φέρθηκε στον τέως πιο σκληρά, αφαιρώντας του την ιθαγένεια και ζητώντας του να δηλώσει ανομολόγητη πίστη στο Σύνταγμα, πράγματα ίσως που δεν χρειάζονταν εκείνη τη στιγμή και τελικά οδήγησαν στην προσφυγή του τέως στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και τελικά δικαιώθηκε ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ».

Καταλήγοντας, ο Στέφανος Καβαλλιεράκης έκανε μία τοποθέτηση σχετικά με την περιουσία του τέως στο Τατόι, λέγοντας πως «κάποια αντικείμενα αγοράστηκαν από τον Γεώργιο και κάποια δόθηκαν με την επέκταση της περιοχής του Μπαφίου, που ενσωματώθηκε στο Τατόι».