Σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη από τις 06:00 έως τις 11:00 τη Δευτέρα θα εκτεθεί η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, όπως ανακοινώθηκε σήμερα Παρασκευή.

Στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσει η εξόδιος ακολουθία και μία ώρα μετά η πομπή για το Τατόι. Το φέρετρο του τέως βασιλιά θα είναι σκεπασμένο με ελληνική σημαία, πάνω στην οποία θα υπάρχουν λουλούδια. Στο Τατόι αναμένεται να ταφεί με πολιτικά ρούχα και όχι με στρατιωτική στολή.

Την ίδια ώρα, φιλοβασιλικές οργανώσεις απ' όλη την Ελλάδα ετοιμάζουν την άφιξή τους στην Αθήνα για την κηδεία του Κωνσταντίνου. 

Η εικόνα που κατέγραψε η κάμερα του Live News από τα Γιαννιτσά προκαλεί αίσθηση. 

Τα γραφεία των τελευταίων φιλοβασιλικών στην Ελλάδα είναι στα Γιαννιτσά και το συγκεκριμένο γραφείο που φαίνεται στα πλάνα του Mega αυτοπροσδιορίζεται ως το παράρτημα της Βασιλικής Ένωσης που έχει τη μορφή συλλόγου.

Yπάρχουν φωτογραφίες του τέως αλλά και όλης της οικογένειας, οι οποίες δεν είναι όλες κρεμασμένες διότι οι τοίχοι δεν φτάνουν. Το ενδιαφέρον είναι πως ο τέως δείχνει να έχει αποδεχτεί την ύπαρξη του συλλόγου υποστήριξής του, με την αυτοπρόσωπη παρουσία του στον σύλλογο. Εκεί που υπάρχει ακόμα και ξύλινος θρόνος.

Οι φιλοβασιλικοί άνοιξαν βιβλίο συλλυπητηρίων στο Ίντερνετ

Την ίδια ώρα, στο Ίντερνετ τα συλλυπητήρια σε φιλοβασιλική σελίδα πέφτουν βροχή.

Μερικά από αυτά είναι τα εξής: «Εμείς, βασιλιά μας, θα είμαστε σε κάθε σημείο της πομπής σου. Να σε ράνουμε με λουλούδια και συγγνώμες. Στη Μητρόπολη, να σε κλάψουμε, να κλάψουμε την κατάντια της Ελλάδας, που ήταν σπουδαία, αλλά τη σπίλωσαν».

«Μαζί σας μεγάλωσα με βασιλιά και λυπάμαι γιατί δεν μπορώ να πάω για να προσκυνήσω. Καλό ταξίδι, μεγαλειότατε».

«Από Πάτρα! Θα είμαστε εκεί».

«Όλοι θα κατέβουμε για την κηδεία. Κι ελπίζω να βάλουμε μυαλό και σε λίγους μήνες να ανταποδώσουμε στον Μητσοτάκη την αρνητική ψήφο».

Μόνο που κάποιοι δεν αρκούνται στα συλλυπητήρια, αλλά προχωρούν και σε ευχές παλινόρθωσης.

«Θέλω να τονίσω ότι είναι στο χέρι μας και είναι η ευκαιρία μας να γυρίσει η βασιλεία στην Ελλάδα. Πρέπει να δημιουργηθεί πλέον Σωματείο Ελλήνων Βασιλικών που να έχει ενεργό ρόλο».

«Ευτυχώς που υπάρχει και ο διάδοχος Παύλος και ευελπιστούμε σύντομα στην ενθρόνισή του».

«Ο νέος δούκας της Σπάρτης, Κωνσταντίνος-Αλέξιος». «Αρνούνταν το λαϊκό προσκύνημα γιατί φοβήθηκαν μη γίνει η στέψη του Παύλου Β’ σε βασιλιά της Ελλάδας».

Είναι άνθρωποι που νιώθουν την ανάγκη να εκφραστούν και μάλιστα δημόσια.