Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου από το πρωί, με τους συγγενείς του να φτάνουν σύσσωμοι στο Τατόι.

Μέλη της οικογένειας του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, πήγαν το πρωί  της Πέμπτης στο Τατόϊ, εκεί που θα γίνει η ταφή του έκπτωτου μονάρχη. Οι αδελφές του Σοφία και Ειρήνη, έλεγξαν τον χώρο που βρίσκονται θαμμένοι οι πρόγονοί τους. Μαζί τους, ο Νικόλαος, και η Νίνα Φλορ, σύζυγος του μικρότερου γιου του Κωνσταντίνου, Φιλίππου.

Υψηλοί προσκεκλημένοι για τη κηδεία

Για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα έρθουν στη χώρα μας επίσημοι προσκεκλημένοι από τουλάχιστον έξι Ευρωπαϊκές χώρες

Από τη Βρετανική βασιλική οικογένεια, ο βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος είχε στενή σχέση με τον Κωνσταντίνο, καθώς ο τέως βασιλιάς ήταν νονός του πρίγκιπα Γουίλιαμ. Σύμφωνα με πληροφορίες θα έρθει και ο Γουίλιαμ, ωστόσο η οικογένεια περιμένει την οριστική απάντηση, και η πριγκίπισσα Άννα της Βρετανίας .

Ο βασιλιάς Φελίππε της Ισπανίας , η βασίλισσα Λετίθια αλλά και ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος θα έρθουν στην Αθήνα για την κηδεία του τέως βασιλιά , σύμφωνα με Ισπανικά μέσα. Αύριο αναμένονται στην Αθήνα οι δύο κόρες της βασιλομήτορος της Ισπανίας, πριγκίπισσα Έλενα και πριγκίπισσα Κριστίνα.

Η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα και ο μέγας δούκας του Λουξεμβούργου, Ερρίκος. Στην Αθήνα αναμένεται να φθάσουν και μέλη των βασιλικών οικογενειών της Σουηδίας, της Νορβηγίας και της Ολλανδίας.

 Στην εξόδιο ακολουθία θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και θα συμμετάσχουν και μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Στη λίστα των πολιτικών που θα παρευρεθούν στην κηδεία υπάρχουν τα ονόματα της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου και του Παύλου Γερουλάνου.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, όπως έγινε γνωστό, θα είναι στο εξωτερικό και θα εκπροσωπηθεί από τη σύζυγό του, Ευγενία Μανωλίδου.

 Οι προετοιμασίες στο κτήμα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, από χθες γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να καθαριστεί ο χώρος , πραγματοποιούνται λατομικές εργασίες και απομακρύνονται τα χιλιάδες κλαδιά και κορμοί από τις πυρκαγιές το 2021.

Από νωρίς το πρωί, υπάρχουν στο κτήμα αρκετά φορτηγά με χαλίκι, προκειμένου να στρωθεί ο δρόμος που οδηγεί στο κοιμητήριο ώστε να υπάρξει καλύτερη διέλευση των οχημάτων που θα μεταφέρουν τους επίσημους προσκεκλημένους.

 Ισχυρή είναι η παρουσία της αστυνομίας για τη φύλαξη του κτήματος στο Τατόι μέχρι να «κλειδώσουν» τα τελικά μέτρα που θα ληφθούν.