Ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον των βρετανικών μέσων για τομ θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και τη σχέση του με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ. Οι δύο βασιλικές οικογένεις, συνδέονται με σημαντικούς δεσμούς, αλλά και μια ιστορία την οποία μοιράζονται στην πορεία τους τόσο στο Λονδίνο, όσο και στην Ελλάδα για τους Γλύξμπουργκ. Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαρίνας Κουτσούμπα, στο in.gr στα βρετανικά μέσα αναφέρονται και στο γεγονός πως ο θάνατος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου συμπίπτει με το εκρηκτικό βιβλίο του πρίγκιπα Χάρι. Ένα βιβλίο γεμάτο αμφιλεγόμενες στιγμές για τη βασιλική οικογένεια, με τον πρίγκιπα Χάρι να κατακεραυνώνει το παλάτι. Αναφέρεται και στη δύσκολη σχέση με τον μεγαλύτερο αδερφό του πρίγκιπα Ουίλιαμ.


 Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος ήταν ανιψιός του πρίγκιπα Φίλιππου και νονός του πρίγκιπα Ουίλιαμ, τωρινού διαδόχου του βρετανικού θρόνου. Ο βασιλιάς Κάρολος έχει μάλιστα βαφτίσει την εγγονή του Μαρία Ολυμπία.

 Ήταν το 1982 που ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος βάπτισε τον πρωτότοκο γιο του βασιλιά της Αγγλίας, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ. Με την πάροδο ενός χρόνου, το 1983, η βασίλισσα Ελισάβετ βάπτισε την κόρη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Θεοδώρα.

 Το 1986 η πριγκίπισσα Νταϊάνα με τον πρίγκιπα Φίλιππο βάπτισαν τον μικρότερο γιο του Κωνσταντίνου, τον Φίλιππο. Δέκα χρόνια αργότερα, το 1996, ο σημερινός βασιλιάς Κάρολος βάπτισε την εγγονή του Κωνσταντίνου, τη Μαρία Ολυμπία.

Το 1998, ο τωρινός διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Ουίλιαμ βάπτισε με τη σειρά του τον εγγονό του Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνο Αλέξιο.


 Η σχέση του πρίγκιπα Ουίλιαμ με τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο δεν ήταν μια απλή σχέση βαφτισιμιού και νονού. Οι δυο τους συχνά φωτογραφίζονταν γελώντας και κουβεντιάζοντας, ενώ έχουν μοιραστεί πολλές ευτυχισμένες στιγμές. Είχε δώσει το παρών στον βασιλικό γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον πίσω στο 2010.

 

 

Τα περισσότερα χρόνια της ζωής του, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος τα έζησε στο Λονδίνο. Είχε έναν ιδιαίτερο δεσμό με τον δεύτερο ξάδελφό του Κάρολο, σημερινό βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου.

 Όταν αποχαιρέτησε την Ελισάβετ

Ήταν πριν από λίγους μήνες που ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος αποχαιρέτησε συντετριμμένος τη βασίλισσα Ελισάβετ. Χαρακτήριζε την Ελισάβετ «φωτισμένη μονάρχη» που κράτησε ενωμένο τον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου, σημειώνοντας πως άφησε σπουδαία παρακαταθήκη.

 Η δήλωση του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

«Είμαι συντετριμμένος από την είδηση του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Μέσα στην μακραίωνη θητεία της αποτέλεσε φάρο αξιοπρέπειας και σοβαρότητας για όλον τον κόσμο πέραν της χώρας της και της Κοινοπολιτείας.

 Ήταν μια φωτισμένη μονάρχης που σε δύσκολες περιόδους κράτησε ενωμένο τον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία αγαπήθηκε πάρα πολύ και αφήνει μια σπουδαία παρακαταθήκη.

 Έχουμε ζήσει πάρα πολλά μαζί και δεν θα ξεχάσω ποτέ την αγάπη, την τρυφερότητα και την στήριξη από την ίδια προς εμένα και την οικογένειά μου. Θα μας λείψει πολύ. Στον Βασιλιά Κάρολο Γ’, εύχομαι ολόψυχα να έχει μια αντίστοιχα καλή πορεία στο θρόνο της Μεγάλης Βρετανίας».

 Ήταν μόνο μια φορά που η βασίλισσα Ελισάβετ είχε επισκεφθεί την Ελλάδα. Και αυτό πολύ πριν τη στέψη της ως βασίλισσας. Ήταν καλεσμένη με τον νεαρό τότε σύζυγό της πρίγκιπα Φίλιππο του βασιλιά Παύλου και της βασίλισσας Φρειδερίκης.

 Το παλάτι του Μπάκιγχαμ, πολλά χρόνια αργότερα, στήριξε την εκδιωχθείσα βασιλική οικογένεια. Φρόντισαν να γίνει όσο το δυνατόν πιο ομαλή η μετάβασή τους στο Λονδίνο.

 Δέχτηκε, μάλιστα, να βαφτίσει την κόρη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Θεοδώρα. Φυσικά και δεν αποτέλεσε έκπληξη όταν η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν μεταξύ των καλεσμένων στον γάμο του τέως πρίγκιπα Παύλου και της Μαρί Σαντάλ, συνοδευόμενη από τον σύζυγο της πρίγκιπα Φίλιππο και τον γιο της Κάρολο.