Το γεγονός ότι ουδέποτε άλλαξε τη θέση της για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, υποστήριξε για άλλη μια φορά η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το Πρωινό», η ιατροδικαστής τόνισε κατηγορηματικά και σε έντονους τόνους: «Όταν μίλησα πέρσι στις 31 Μαρτίου, είχα βάλει ένα μεγάλο “αν” μπροστά, λέγοντας πως “αν ισχύει αυτό που λέγεται για απόφραξη αεροφόρων οδών”, τότε ναι μιλάμε για εγκληματική ενέργεια».


«Ο ιατροδικαστής δεν αποφαίνεται περί αθωότητας, αλλά περί συνθηκών θανάτου»

Ακόμα, συμπλήρωσε ότι τότε δεν είχε γνώση των σχετικών εκθέσεων και απλά ανέφερε μια επιστημονική άποψη και πως «ο ιατροδικαστής δεν αποφαίνεται περί αθωότητας ή όχι, ο ιατροδικαστής αποφαίνεται περί συνθηκών θανάτου και αιτία θανάτου.


«Δεν είμαι σάκος του μποξ»

Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι «μεταξύ εμού και του κ. Κούγια να μην υπάρχει συσχέτιση, με το σκεπτικό ότι εγώ δεν είμαι μεταξύ οποιαδήποτε δημοσιογράφου και του κ. Κούγια, σάκος του μποξ».


Πότε δόθηκε η κεταμίνη

Ερωτηθείς σχετικά με την ποσότητα των 6,5 MG κεταμίνης που βρέθηκαν στον οργανισμό της Τζωρτζίνας μετά τον θάνατο της, απάντησε πως «αποδεικνύεται ότι η κεταμίνη έχει δοθεί πέριξ της στιγμής του θανάτου. Δηλαδή κατά τη διάρκεια της ανάνηψης».

Πρόσθεσε πως χθες για πρώτη φορά είδε από κοντά και γνώρισε τη Ρούλα Πισπιρίγκου, όταν τις σύστησε ο κ. Κούγιας και της έδωσε την αίσθηση ότι πρόκειται για έναν συντετριμμένο άνθρωπο που μάλιστα δάκρυσε κάποια στιγμή που της απευθύνθηκε ο εισαγγελέας.


«Τα 6,5 MG κεταμίνης είναι υπέρμετρη δόση - Δεν χρησιμοποιείται από κανένα γιατρό»

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και η αναπληρώτρια καθηγήτρια κλινική φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Χρύσα Σαρδέλη, η οποία εξέφρασε τη λύπη της για το γεγονός ότι για ακόμη μια φορά «βρισκόμαστε πάλι εδώ για την ίδια υπόθεση».

Παράλληλα, είπε ότι δεν θα διαφωνήσει με την κυρία Δημακοπόυλου στον ισχυρισμό της ότι το ίδιο φάρμακο μπορεί να φέρει διαφορετικά αποτελέσματα σε διαφορετικούς ανθρώπους, αλλά τα 6,5 MG κεταμίνης που ανιχνεύθηκαν στον οργανισμό της Τζωρτζίνας είναι μια υπέρμετρη δόση που δεν χρησιμοποιείται από κανέναν ακόμη και στη διαδικασία μιας ανάνηψης.