Ο λανθασμένος υπολογισμός ενός 22χρονου φαίνεται πως στάθηκε αρκετός ώστε να τραυματιστεί όταν έπεσε για να πιάσει τον Σταυρό το πρωί των Θεοφανείων στον Θεολόγο Λοκρίδας

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επειδή οι περισσότεροι ήξεραν ότι τα νερά εκεί είναι ρηχά, έπεσαν πηδώντας με τα πόδια. Ο 22χρονος, ωστόσο, με καταγωγή από τη  Μαλεσίνα, που διαμένει στην Αττική, έκανε βουτιά με το κεφάλι και τα χέρια.



Όπως φαίνεται σε βίντεο - ντοκουμέντο, είναι ο πιο ψηλός και εύσωμος νεαρός από αυτούς που κάνουν βουτιά από την προβλήτα. Όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσιέυει το LamiaReport, ο 22χρονος βουτάει και σηκώνεται με μια μικρή καθυστέρηση. Πηγαίνει και ασπάζεται τον Σταυρό και στη συνέχεια αφού κάνει λίγα βήματα σωριάζεται μέσα στο νερό.

Στη συνέχεια, ένας γιατρός που ήταν στο σημείο έτρεξε μέσα στη θάλασσα για να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες, ενώ κλήθηκε ασθενοφόρο, αφού είχε τραυματιστεί στα χέρια και στον αυχένα.



Σύμφωνα με τον πατέρα του 22χρονου, ο νεαρός έχει χαρακτηριστεί «πολυτραυματίας» από το Νοσοκομείο Λαμίας. «Κάνουμε μαγνητικές και αξονικές να δούμε τι γίνεται. Είναι στο Νοσοκομείο της Λάμιας, έχει χαρακτηριστεί πολυτραυματιάς» δήλωσε στο Mega.

Όπως κατήγγειλε στη συνέχεια «το ΕΚΑΒ μετά από έκκληση δύο γιατρών που ήταν εκεί τυχαία, ήρθε μετά από μιάμιση ώρα. Το παιδί μεταφέρθηκε στην Αταλάντη που δεν μπορούσαν να του παρέχουν ούτε πρώτες βοήθειες. Εκτός από τη μιάμιση ώρα το ασθενοφόρο, είναι απαράδεκτο να κάνουν αγιασμό υδάτων σε 30 εκατοστά νερό και με μια ξύλινη εξέδρα».

Αναφορικά με την καταγγελία του πατέρα του 22χρονου για την καθυστέρηση του ΕΚΑΒ να φτάσει στο σημείο, πληροφορίες αναφέρουν πως το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ έλαβε την κλήση για το περιστατικό στις 11:45 π.μ. Έγινε άμεση διαβίβαση και η άφιξη ασθενοφόρου από Καμένα Βούρλα στο σημείο έγινε στις 12:20, δηλαδή έφτασε στο σημείο του συμβάντος σε 35 λεπτά.

Η παραλαβή του τραυματία καθυστέρησε 35 λεπτά, γιατί υπήρχαν γιατροί από το κοινό που είχαν «αναλάβει» το παιδί (είχαν βάλει ορό κ.λπ.).

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ διαπίστωσαν ότι το παιδί είχε μόνο κατάγματα και στα δύο άνω άκρα και τελικά διεκομίσθη στο ΚΥ Αταλάντης στις 13:33 και στη συνέχεια στο ΓΝ Λαμίας στις 14:20.