Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Ρόδου από τα όσα αποκαλύπτονται, με κεντρικό πρόσωπο μια 13χρονη μαθήτρια.

Η καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση 13χρονης προκάλεσε αίσθηση και έδωσε το έναυσμα στους αστυνομικούς να ξεκινήσουν έρευνα. Ως δράστες του μαρτυρίου της μικρής φέρονται δύο νεαροί, επίσης κάτοικοι του νησιού.

Δύο 19χρονοι που αρνούνται τα πάντα. Η Ρόδος παρακολουθεί τα στοιχεία που έρχονται στο φως, με τους γονείς της ανήλικης να ζητούν από την πρώτη στιγμή να χυθεί άπλετο φως, στα όσα πέρασε το παιδί τους.

Υπόμνημα έγγραφων εξηγήσεων για να αντικρούσει της καταγγελίες εις βάρος του για εξακολουθητική σεξουαλική εκμετάλλευση μιας 13¬χρονης Ελληνίδας, υπέβαλε ενώπιον αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, που διενήργησε την σχετική προανάκριση, ένας 19χρονος Ροδίτης.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, κατόπιν τριών παραγγελιών Εισαγγελικού λειτουργού του Πρωτοδικείου Ρόδου, σχημάτισε δικογραφία για τα αδικήματα των γενετήσιων πράξεων με ανήλικη που συμπλήρωσε τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, που φέρονται ότι έλαβαν χώρα από τον Δεκέμβριο του 2021 έως τον Μάιο του 2022 σε βάρος μιας 13χρονης με φερόμενο ως δράστη τον 19χρονο σήμερα κάτοικο του νησιού.

Εξεταζόμενος ισχυρίστηκε ότι γνώρισε την ανήλικη τον Δεκέμβριο του 2021 σε πλατεία δημοτικής ενότητας μέσω κάποιων φίλων της. Τα περισσότερα άτομα της κοινής παρέας φοιτούσαν σε Λύκειο, οπότε θεώρησε ότι και εκείνη ήταν μαθήτρια Λυκείου, συμπέρασμα στο οποίο συνηγορούσαν, όπως είπε, η εμφάνισή της, ο τρόπος που εκφραζόταν, οι γνώσεις της και οι αντιλήψεις της για τη ζωή.

Ακόμα, πρόσθεσε πως δεν γνώριζε την ηλικία της και ότι είναι παράνομο να έχει ολοκληρωμένη σχέση με ανήλικη κάτω των 15 ετών και ξεκαθάρισε ότι παρόλα αυτά ουδέποτε η σχέση τους έγινε σεξουαλική, προσθέτοντας ότι δεν είχαν καν «σχέση» μεταξύ τους. Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατική, υποστήριξε ότι η σχέση της με τους γονείς της ήταν καθ’ όλο το διάστημα της γνωριμίας τους πολύ τεταμένη.

Στο διάστημα των 3 μηνών που ευρίσκοντο είχε καταλήξει, όπως είπε, περισσότερο «ψυχολόγος» της παρά «σχέση» της, αφού μονίμως συζητούσαν για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε και πώς θα τα λύσει. Υποστήριξε ακόμη πως δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη ότι έχει τελέσει την πράξη για την οποία κατηγορείται αναφέροντας ότι ο πατέρας της κατέθεσε απλώς ότι «φοβόταν» πως η κόρη του έχει ολοκληρωμένες σχέσεις μαζί του.

Υπενθυμίζεται ότι η δικογραφία περιλαμβάνει και έναν έτερο 19χρονο καταγγελλόμενο για επικίνδυνη σωματική βλάβη, πράξη που φέρεται να έλαβε χώρα περί τις αρχές Μαΐου 2022 σε βάρος της ανωτέρω ανήλικης. Ο τελευταίος φέρεται με τη συγκατάθεση της ανήλικης να της προκάλεσε υποξία και εν συνεχεία λιποθυμικό επεισόδιο, σφίγγοντας με τα χέρια του το λαιμό της.

Η ανήλικη έχει υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση και σε τοξικολογικές εξετάσεις καθώς φέρεται να ενεπλάκη και με ναρκωτικά ενώ εξετάστηκε από παιδοψυχολόγο.

Τον Ιούνιο του 2022 είχε αφαιρεθεί εξάλλου προσωρινά η επιμέλεια του παιδιού από τους γονείς του λόγω εγκατάλειψης – αδιαφορίας, φιλοξενήθηκε στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Δωδεκανήσου και επέστρεψε σε εκείνους πρόσφατα.