Στον ΣΚΑΪ μίλησε το πρωί της Παρασκευής ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος.

Ειδικότερα και σε σχέση με το κοκτέιλ λοιμώξεων του τελευταίου διαστήματος, ανέφερε ότι  «ελπίζω τα δύσκολα να είναι πίσω μας και έτσι φαίνεται, είμαι αισιόδοξος», επισημαίνοντας πως ο χειμώνας προβλέπεται δύσκολος με χαμηλή όμως νοσηρότητα.

«Να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα»

Παρήλληλα, αναφερόμενος στην έξαρση στα κρούσματα covid και γρίπης, μαζί με την έλλειψη κλινών σε ΜΕΘ Παίδων, ο Νίκος Καπραβέλος τόνισε ότι ανησυχεί για τα παιδιά και εκτίμησε ότι η Επιτροπή των Ειδικών θα έπρεπε ίσως να σκεφτεί και να αποφασίσει την παράταση των σχολικών διακοπών, ώστε να μην ανοίξουν την Δευτέρα τα σχολεία, καθώς αυτό θα επιτείνει το πρόβλημα και θα αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των ασθενών και δη των παιδιών για νοσηλείες σε ΜΕΘ, κάτι που πέρασε η Βρετανία τους περασμένους μήνες.

Ακόμη, σημείωσε πως υπάρχει έξαρση στα κρούσματα κοροναϊού, όμως έχει περιοριστεί σε σχέση με πέρσι η πίεση στα νοσοκομεία και τα βαριά περιστατικά που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι γιατροί. Οσο για τη νέα παραλλαγή φαίνεται να μην προκαλεί μεγάλη νοσηρότητα, ωστόσο επανακάμπτει το εμβόλιο και υπάρχουν περισσότερα κρούσματα.

Για την Κίνα σημείωσε ότι η παραλλαγή αυτή είναι Όμικρον δεν τον ανησυχεί και τα μέτρα που παίρνει η Ευρώπη είναι προληπτικά, αλλά χρειάζεται επιτήρηση και συνεργασία με τον ΠΟΥ για να μην αποτελέσει εκκολαπτήριο νέων στελεχών.

Ο κ. Καπραβέλος επανέλαβε αρκετές φορές πως οι αρμόδιοι της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του Υπ. Υγείας θα πρέπει να αποφασίσουν την συνέχιση των σχολικών διακοπών και την μετάθεση του χρόνου επαναλειτουργίας των σχολείων και της διεξαγωγής των μαθημάτων τουλάχιστον για μια εβδομάδα