Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση η 29χρονη γυναίκα που κατηγορείται ότι σκότωσε το μόλις 11 μηνών βρέφος της την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, πετώντας το στα παγωμένα νερά του φράγματος του Αλιάκμονα στη Βέροια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, η νεαρή μητέρα που την Τετάρτη κρίθηκε προφυλακιστέα και παραμένει υπό κράτηση στην Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας, αναμένεται να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να εξεταστεί σε δημόσια δομή και να υπάρξει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, η οποία θα προστεθεί στη δικογραφία που έχει ασκηθεί για την υπόθεση φρίκης.

Τι θα κρίνει η ψυχιατρική εξέταση

Από την ψυχιατρική εξέταση αναμένεται να κριθεί αν χρειάζεται να νοσηλευτεί σε κατάστημα κράτησης με ψυχιατρική κλινική ή σε άλλη γυναικεία πτέρυγα φυλακών της χώρας, η οποία δεν αποκλείεται να είναι αυτή της Θήβας. Το αποτέλεσμα της εξέτασης θα γίνει γνωστό στον αρμόδιο εισαγγελέα που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι η 29χρονη είχε νοσηλευτεί περισσότερες από δέκα φορές στο παρελθόν σε ψυχιατρική κλινική, ενώ τελευταία φορά ήταν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Σύμφωνα με το οικογενειακό της περιβάλλον, λάμβανε φαρμακευτική αγωγή, ωστόσο την είχε διακόψει το τελευταίο διάστημα. Το σπίτι όπου ζούσε η γυναίκα με το μωρό της επισκεπτόταν και κοινωνική λειτουργός, όμως ο αδελφός της δήλωσε πως είχε να περάσει από τον Αύγουστο.

Η κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση απολογούνταν για τρεις ολόκληρες ώρες το μεσημέρι της Τετάρτης στον ανακριτή έως ότου αποφασιστεί η προφυλάκισή της. Η ίδια επέμενε στον ισχυρισμό της ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το κοριτσάκι της, αλλά το βρέφος μπουσούλησε και έπεσε στο νερό, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντιδράσει, ωστόσο οι ισχυρισμοί της δεν έπεισαν ούτε τον εισαγγελέα ούτε και τον ανακριτή που από κοινού αποφάσισαν να οδηγηθεί στη φυλακή.

Εντοπίστηκε ο οδηγός του δεύτερου ταξί

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η κατηγορούμενη, χρησιμοποίησε συνολικά τρία διαφορετικά ταξί για τις διαδρομές της. Ένα που τους μετέφερε από το χωριό Σταυρός στο κέντρο της Βέροιας, ένα άλλο που τους μετέφερε από το κέντρο της πόλης στο φράγμα του Αλιάκμονα και τρίτο για να πάει ξανά προς το κέντρο της πόλης. Ωστόσο, μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης δεν είχε βρεθεί ο δεύτερος οδηγός ταξί και ως εκ τούτου ξεκίνησαν έρευνες προκειμένου να αποδειχθεί ότι είναι αλήθεια όσα ισχυρίζεται.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, ο οδηγός τελικά εντοπίστηκε σήμερα Πέμπτη και έχει ήδη κληθεί για κατάθεση από την Αστυνομία, ο οποίος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς πως η γυναίκα που επιβιβάστηκε στο ταξί με το βρέφος δεν είχε περίεργη συμπεριφορά και ήταν μια τυπική «κούρσα».

Παράλληλα, τη διαδρομή που ακολούθησε η 29χρονη μέχρι να φτάσει στο φράγμα του Αλιάκμονα στη Βέροια και να καταλήξει στα παγωμένα νερά το 11 μηνών βρέφος της αναζητούν οι Αρχές μέσα από βίντεο που ενδεχομένως έχουν καταγράψει κάμερες ασφαλείας ιδιωτικών επιχειρήσεων και δημόσιων κτιρίων της περιοχής. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της 29χρονης, ζητήθηκε οπτικοακουστικό υλικό από τη διαδρομή Βέροια - μέχρι και το φράγμα του Αλιάκμονα, καθώς και ότι οπτικοακουστικό υλικό υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να αποδειχθεί τι έγινε τις ώρες που βρέθηκε εκεί με το βρέφος της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες των Αρχών για την υπόθεση φρίκης επικεντρώνονται στη συλλογή στοιχείων που θα αποκλείσουν ή θα οδηγήσουν στο ενδεχόμενο εμπλοκής και άλλου προσώπου στην υπόθεση, πριν και μετά τη δολοφονία του βρέφους, καθώς ακόμη δεν έχει αποκλειστεί αυτό το σενάριο. Για αυτόν τον λόγο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει ζητηθεί να γίνει κατεπείγουσα άρση τηλεφωνικού απορρήτου της 29χρονης προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρχαν επικοινωνίες και με ποιους, πριν και μετά, μέχρι να βρεθεί το μωρό στα παγωμένα νερά του ποταμού.

Επιπλέον, «φύλλο και φτερό» γίνονται και τα κοινωνικά δίκτυα που χρησιμοποιούσε η 29χρονη και ήταν ιδιαίτερα ενεργή, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν συνομιλίες με τρίτους σχετικές με τον θάνατο του βρέφους. Μεταξύ άλλων, έχει διαταχθεί και ιατρική-ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, καθώς κρίνεται αναγκαία για την ποινική μεταχείριση της κατηγορουμένης στο μέλλον.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των ερευνών διατάχθηκε και έρευνα στην οικία που έμενε η 29χρονη με το μωρό της και την οικογένειά της στο χωριό Σταυρός Ημαθίας και κατά πληροφορίες δεν εντοπίστηκε κάποιο στοιχείο που να προστέθηκε στη δικογραφία και να αφορά την υπόθεση.

Πηγή: protothema.gr