Ο Αλέξης Κούγιας είναι ο δικηγόρος που αναλαμβάνει την εκπροσώπηση της οικογένειας του 53χρονου Λαρισαίου που έχασε τη ζωή του στο τροχαίο δυστύχημα με τους Έλληνες στο Βουκουρέστι.

Το γεγονός έκανε γνωστό ο ίδιος με ένα δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γραφείο του, στο οποίο αναφέρεται πως ο κ. Κούγιας θα αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση των συγγενών του «αείμνηστου Ν.Χ. που έχασε τη ζωή του στο τραγικό ατύχημα στη Ρουμανία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τον επικεφαλής του δικηγορικού μας γραφείου Αλέξιο Κούγια επέλεξαν οι συγγενείς του αείμνηστου Ν.Χ. για να εκπροσωπήσει τόσο στις ποινικές δίκες όσο και στις δίκες χρηματικής αποζημιώσεως λόγω της ψυχικής τους οδύνης, εξαιτίας του απροσδόκητου θανάτου στο τραγικό δυστύχημα στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

Κατόπιν αυτής της εντολής το δικηγορικό μας γραφείο θα συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία τόσο από την ποινική δικογραφία, η οποία δημιουργήθηκε από τις διωκτικές Αρχές της Ρουμανίας, όσο και όλα τα στοιχεία τα οποία απαιτούνται για τους υπαιτίους αυτής της τραγωδίας (υπαίτιος οδηγός και ιδιοκτήτρια εταιρεία του ζημιογόνου αυτοκινήτου, η οποία έχει αναλάβει την ασφαλιστική κάλυψη του ζημιογόνου λεωφορείου και του υπαίτιου οδηγού του).

Το δικηγορικό γραφείο μας θα διερευνήσει την εκδοχή της ευθύνης των αρμόδιων υπηρεσιών της Ρουμανίας για τη βαριά κατασκευή, η οποία προειδοποιούσε για το επιτρεπόμενο ύψος των διερχόμενων οχημάτων, εάν αυτή ήταν σύννομη.

Αθήνα, 05.01.2023

Με εκτίμηση και σεβασμό

Αλέξης Χ. Κούγιας».