Σε θλίψη έχει βυθιστεί το πανελλήνιο μετά τον θάνατο του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου, ενώ την ίδια στιγμή αναμένεται η εξέταση του ιατροδικαστή, που θα ρίξει «φως» στα αίτια αλλά και στις συνθήκες θανάτου του. Σε συνδυασμό με τη μαρτυρία του έμπειρου και μεγαλύτερου σε ηλικία πυγμάχου που φέρεται να αντιμετώπισε ο Τόπαλος, αναμένεται να πέσει «φως» στην υπόθεση.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν όλοι όσοι παρευρίσκονταν το μοιραίο εκείνο πρωινό στο γυμναστήριο του Νίκου Γιδάκου στον Ταύρο, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, συμπεριλαμβανομένου και του πυγμάχου που φέρεται να αντιμετώπισε τον 16χρονο.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο πατέρας του παιδιού επιμένει ότι επρόκειτο για ατύχημα, ενώ η μαρτυρία της γιαγιάς του δίνει άλλη διάσταση στην υπόθεση. Σε δηλώσεις της στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, η τελευταία ανέφερε ότι ο εγγονός της έπαιξε σε άλλη κατηγορία από αυτήν που ταίριαζε στην ηλικία και τα κιλά του και πως είναι πιθανό να επιβαρύνθηκε από χτυπήματα που ενδεχομένως να δέχθηκε στο κεφάλι και στο πρόσωπο από τον αντίπαλο πυγμάχο, ενώ προερχόταν από έντονη προπόνηση στον σάκο το προηγούμενο βράδυ, όπως είπε ο πατέρας του στο protothema.gr.

«Λιποθύμησε, φαίνεται, και έπεσε και χτύπησε βαριά το κεφάλι του. Το μωρό μας βρέθηκε στην εντατική. Εκεί έπεσε σε κώμα 17 μέρες και πέθανε. Εμείς μάθαμε ότι έγινε σπάρινγκ, τον βάλανε με έναν 20χρονο κάπου 70 κιλά και το δικό μας ήταν 60 κιλά και 16 ετών. Αυτό ξέρουμε», σημείωσε η γιαγιά του 16χρονου, τονίζοντας πως ήταν σε διαφορετική κατηγορία.

Παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο

Υπενθυμίζεται πως τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης για τα αίτια θανάτου του 16χρονου πυγμάχου ζήτησε από τον αθλητικό εισαγγελέα η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αρμόδια για θέματα αθλητικής βίας.

Η κηδεία του άτυχου 16χρονου πρωταθλητή Βασίλη Τόπαλου θα γίνει αύριο στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας και η ταφή της σορού του στο νεκροταφείο Σχιστού.